En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
stycken
10 digestivekex
300 g Philadelphia Original
50 g smör, rumstempererat
5 dl florsocker
300 g mörk choklad
3 tsk neutral olja
Gör så här
Mixa samman digestivekex, Philadelphia classic naturell, smör och florsocker till en jämn smet. Ställ i frysen för att stelna minst 4 h men helst över natten.
Rulla till jämnstora bollar och ställ på en bakplåtspapperklädd bricka som får plats i frysen.
Grovhacka den mörka chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Blanda ner neutral olja och låt svalna innan du doppar dina cheesecake bollar i den.
Lättast doppar du dina cheesecakebollar i den smälta chokladen med hjälp av två gafflar. Se till så att så mycket överflödig choklad som möjligt rinner av cheesecakebollen innan du ställer tillbaka den på den kalla brickan.