• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

No bake cheesecakebollar

No bake cheesecakebollar
Foto: Camilla Hamid

No bake cheesecakebollar

5 steg att laga

6 ingredienser

40 m + tid i frys

Chokladbollar med krämig cheesecakefyllning. Perfekt godis eller fik att alltid ha i frysen!

Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Ingredienser

portioner24 st
  • 10 digestivekex
  • 300 g Philadelphia Original
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker
  • 300 g mörk choklad
  • 3 tsk neutral olja

Gör så här

  1. Mixa samman digestivekex, Philadelphia classic naturell, smör och florsocker till en jämn smet. Ställ i frysen för att stelna minst 4 h men helst över natten.
  2. Rulla till jämnstora bollar och ställ på en bakplåtspapperklädd bricka som får plats i frysen.
  3. Grovhacka den mörka chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Blanda ner neutral olja och låt svalna innan du doppar dina cheesecake bollar i den.
  4. Lättast doppar du dina cheesecakebollar i den smälta chokladen med hjälp av två gafflar. Se till så att så mycket överflödig choklad som möjligt rinner av cheesecakebollen innan du ställer tillbaka den på den kalla brickan.
  5. Förvara i kyl eller frys!