I samarbete med Philadelphia

No bake cheesecakebollar

23 röster
40 m + tid i frys
24 st
No bake cheesecakebollar
Foto: Camilla Hamid

Chokladbollar med krämig cheesecakefyllning. Perfekt godis eller fik att alltid ha i frysen!

Visa mer
40 m + tid i frys
24 st

Du behöver

  • 10 digestivekex
  • 300 g Philadelphia Classic Naturell
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker
  • 300 g mörk choklad
  • 3 tsk olja neutral
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa samman digestivekex, Philadelphia classic naturell, smör och florsocker till en jämn smet. Ställ i frysen för att stelna minst 4 h men helst över natten.
  2. Rulla till jämnstora bollar och ställ på en bakplåtspapperklädd bricka som får plats i frysen.
  3. Grovhacka den mörka chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Blanda ner neutral olja och låt svalna innan du doppar dina cheesecake bollar i den.
  4. Lättast doppar du dina cheesecakebollar i den smälta chokladen med hjälp av två gafflar. Se till så att så mycket överflödig choklad som möjligt rinner av cheesecakebollen innan du ställer tillbaka den på den kalla brickan.
  5. Förvara i kyl eller frys!
26 april 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...