No bake lemon curd cheesecake i glasphiladelphia_logo_svg

No bake cheesecake – efterrätt på 10 minuter

Spendera tid med gästerna – inte med köket. Så här gör du en lyxig och god efterrätt på bara 10 minuter, utan att ens sätta på ugnen. Med en krämigt god No bake cheesecake är räddningen nära när gästerna redan knackar på dörren eller när sötsuget är akut.

1. Smula kex eller kakor i botten på serveringsglas

En klassisk cheesecakebotten består av digestivekex och smält smör som får arbetas ihop i en matberedare. Vill du göra det ännu enklare? Välj dina favoritkakor och smula dem direkt ner i glasen! Vaniljdrömmar, Oreo, chocolatechip cookies eller havreflarn - alternativen är många!

2. Varva kaksmul med krämig cheesecakekräm på Philadelphia

För att vara säker på att lyckas få till en riktigt krämig cheesecakekräm så använd en bra färskost av hög kvalitet, som Philadelphia Original eller Philadelphia Laktosfri. Sen behöver du bara tillsätta lite vispad grädde, florsocker och valfri smaksättning.

Recept för 4 portioner:
Rör ihop 300 g Philadelphia,
1 dl vispad grädde och 0,5 dl florsocker.
Smaksätt med citronskal, flädersaft, mosade hallon eller hasselnötskräm. Välj smak efter säsong, tillfället och vad du själv gillar.

3. Variera efter tillfälle

Garnera och toppa efter tillfälle och smak - när du ska fira stort eller smått. En enkel dessert till fredagsmyset ordnas lätt genom att toppa din no bake cheesecake med färdig lemon curd – vips så är efterrätten serverad! Till sommarfesten är det extra gott att toppa med lite citronzest och färska jordgubbar. Står du för nyårsdesserten? Bjud på en krämigt god citruscheesecake i glas med champagnegelé - ett recept som alltid imponerar. Oavsett tillfälle, säsong eller antal gäster så finns det alltid en cheesecake som passar. Vilken blir din favorit?

Fira stort och smått - med cheesecake i glas

Fler recept på cheesecake i glas

Recept på no bake cheesecake

No bake lemon curd cheesecake i glas
No bake flädercheesecake med drömmar
No bake cheesecakebollar
40 min + tid i frys