En efterrätt - 6 olika varianter

En krämigt mjuk och frisk cheesecakekräm är alltid en bra grund för en god efterrätt - lika enkel att göra när ni är många som när ni är få. Variera smakerna efter tillfälle, säsong och smak. Helt enkelt det du är sugen på!

Gör en krämig och mjuk cheesecakekräm på Philadelphia så har du grunden till 6 olika desserter. Philadelphias krämiga konsistens är perfekt för alla typer av desserter och dess friska smak förhöjer smakerna i övriga ingredienser.

Så gör du en mjuk Philadelphiakräm

300 g Philadelphia
1,25 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker

Vispa samman Philadelphia och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott. Smaksätt med citron, choklad, vanilj, hallon eller helt enkelt det du är sugen på.

Choklad, choklad och choklad

​Det här är den optimala desserten när chokladsuget slår till! Smulade Oreokex, Philadelphiakräm smaksatt med vit choklad, toppad med rostad vit choklad. Väldigt mycket gott som bara tar 15 minuter att göra.

Bota chokladsuget >>No bake lemon curd cheesecake​

Gör en no bake cheesecake i glas med lemon curd >>

Lägg ett lager digestivesmul i botten på vackra serveringsglas, fyll upp med citrondoftande Philadelphiakräm och toppa med lemon curd. En mer lättlagad och snabb dessert blir svårt att hitta - perfekt till sommarens fester och bufféer.

Lyxa till festen med champagnecheesecake

Gör en lyxig citruscheesecake med champagnegelé >>

Smaksätt Philadelphiakrämen med citrus och toppa med en spegel av champagnegelé. En dessert som är lättlagad men som alltid imponerar på gästerna. En solklar vinnare till nyårsmiddagen eller när du vill fira.

Servera cheesecake i smördegsbägare

Rulla Philadelphiakrämen tillsammans med smulade digestivekex och servera i smördegsbägare. Ett roligt sätt att servera cheesecake som blir lika populärt hos de stora som de små. 

Så gör du smördegsskålar >>


Julcheesecake med pepparkakssmul – perfekt till glöggminglet!

I december och juletid går det enkelt att förvandla Philadelphiakrämen till en apelsindoftande dessert med pepparkakssmul. Smula pepparkakor i botten på glas och toppa med en apelsincheesecake. Det perfekta tilltugget till glöggminglet eller efterrätt till julfesten.

Till receptet >>

Vit chokladcheesecake med het mangosalsa

Mango och chili är en ljuvlig kombination tillsammans med en krämig vit chokladcheesecake! Den här desserten passar lika bra på sommarfesten som ett avslut på nyårsmiddagen. 

Till receptet >>