I samarbete med Philadelphia

No bake julcheesecake med pepparkakssmul

0 röster
15 m
5
No bake julcheesecake med pepparkakssmul
Foto: Camilla Hamid

Busenkelt recept på cheesecake i glas med pepparkaksmul och cheesecakekräm smaksatt med apelsin och kanel. Det här receptet kommer garanterat uppskattas på glöggminglet, adventsfikat eller julfesten!

Visa mer
15 m
5

Du behöver

  • 14 pepparkakor
  • 50 g smör
  • 300 g Philadelphia classic naturell
  • 1 ekologisk apelsin, rivet skal
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 florsocker

Garering

  • rivet apelsinskal
  • pepparkakor

Gör så här

  1. Mixa pepparkakorna till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med pepparkakssmulet till en formbar massa. Fördela i botten på 4 glas.
  2. Vispa samman vispgrädde, Philadelphia classic naturell, rivet apelsinskal och malen kanel till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den julkryddade Philadelphiasmeten i glasen.
  3. Garnera med rivet apelsinskal och pepparkakor. Servera direkt eller förvara i kylskåp!
2 maj 2018

Fler goda recept