En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
Botten
6-7 oreos
Cheesecake
0,75 dl vispgrädde
200 g Philadelphia Original
150 g vit bakchoklad
Topping
75 g vit bakchoklad, rostad
blåbär
Gör så här
Krossa kakorna i en mortel eller med händerna. Fördela kaksmulet i 4 serveringsglas. Tryck till med en sked så att det blir en jämn yta.
Smält chokladen i mikro med 30 sekunders intervaller. Låt svalna.
Vispa grädden hårt.
Vispa samman Philadelphia med den smälta chokladen. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i Philadelphiasmeten med hjälp av en slickepott. Fördela i glasen.
Toppa desserten med rostad vit choklad och blåbär.
Tips! Gör rostad vit choklad genom att grovhacka 75 g vit choklad, lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175 grader i ca 5 minuter eller tills det fått en gyllene färg.