Vit chokladcheesecake med het mangosalsa

Vit chokladcheesecake med het mangosalsa
Foto: Camilla Hamid

Vit chokladcheesecake med het mangosalsa

9 ingredienser

25 min

No bake cheesecake i glas med vit choklad och het mangosalsa. En lyxig dessert med perfekt kombination av sött, syrligt och hett!

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 14 digestivekex
  • 100 g smör
  • 300 g Philadelphia Original
  • 100 g vit bakchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 mango (ätmogen)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk mynta, finhackad

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Fördela i botten på 4 glas.
  3. När du ska göra fyllningen är det viktigt att alla ingredienser är rumstemperarade för att få en fin och jämn fyllning.
  4. Grovhacka den vita chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn i 30 sekunders-intervallet där du rör om mellan för att inte riskera att bränna chokladen.
  5. Låt chokladen svalna med fortfarande ha en rinnig konsistens innan du använder den i din cheesecakefyllning.
  6. Vispa samman vispgrädde och Philadelphia classic naturell till en jämn och fluffig smet.
  7. Tillsätt smält vit choklad och florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet.
  8. Fördela Philadelphiasmeten i glasen och låt stå i kylskåpet medan du gör den heta mangosalsan.
  9. Mangosalsan gör du enkelt genom att blanda ihop tärnad mango, chiliflakes och tärnad mynta i en skål. Toppa dina cheesecakes med den.
  10. Servera direkt eller förvara i kylskåp!
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 11Cheesecake Originalet (laktosfri)

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer