En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
300 g drömmar
50 g smör
600 g Philadelphia Original
2 dl strösocker
0,5 dl fläderblomssaft
0,5 krm vaniljpulver
2 dl vispgrädde
färska jordgubbar
citron, saft
fläderblommor, till garnering
Gör så här
Mixa drömmarna till ett fint smul. Smält smöret och blanda ihop med kaksmulet till en formbar massa. Täck botten på en springform (diameter 23 cm) med bakplåtspapper och tryck ut kaksmulmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Vispa samman Philadelphia classic naturell, strösocker, flädersaft och vaniljpulver till en jämn och krämig smet.
Vispa upp vispgrädden och vänd försiktigt ihop den med den krämiga Philadelphiasmeten.
Bre ut smeten i springformen och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 4 h innan servering.
Vid servering passar det bra att toppa flädercheesecaken med marinerade jordgubbar. Detta gör du enkelt genom att skära valfri mängd jordgubbar i mindre bitar och blanda ihop dem med citronsaft. Låt stå en stund i kylskåpet innan du garnerar din tårta med det och fläderblommor.