I samarbete med Philadelphia

No bake flädercheesecake med botten på drömmar

8 röster
25 m + tid i kyl
10-12
No bake flädercheesecake med drömmar
Foto: Camilla Hamid

Sommarens godaste (och mest lättlagade) tårta! Botten på vaniljdrömmar, cheesecake med smak av fläder toppad med jordgubbar.

Visa mer
25 m + tid i kyl
10-12

Du behöver

  • 300 g drömmar
  • 50 g smör
  • 600 g Philadelphia classic naturell
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl flädersaft
  • 0,5 krm äkta vaniljpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • färska jordgubbar
  • citronsaft
  • fläderblommor, till garnering

Gör så här

  1. Mixa drömmarna till ett fint smul. Smält smöret och blanda ihop med kaksmulet till en formbar massa. Täck botten på en springform (diameter 23 cm) med bakplåtspapper och tryck ut kaksmulmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  2. Vispa samman Philadelphia classic naturell, strösocker, flädersaft och vaniljpulver till en jämn och krämig smet.
  3. Vispa upp vispgrädden och vänd försiktigt ihop den med den krämiga Philadelphiasmeten.
  4. Bre ut smeten i springformen och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 4 h innan servering.
  5. Vid servering passar det bra att toppa flädercheesecaken med marinerade jordgubbar. Detta gör du enkelt genom att skära valfri mängd jordgubbar i mindre bitar och blanda ihop dem med citronsaft. Låt stå en stund i kylskåpet innan du garnerar din tårta med det och fläderblommor.
26 april 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept