I samarbete med Philadelphia

Vit chokladcheesecake med blodapelsinsås och marängtoppar

11 röster
45 m
6
Vit chokladcheesecake med blodapelsinsås och marängtoppar NY
Foto: köket.se

En lyxig men lättlagad dessert i glas med smak av blodapelsin och vit choklad. Servera som en färgglad efterrätt till påskmiddagen eller nyårsafton - gästerna kommer garanterat bli imponerade.

Tips! Det går bra att dekorera med färdiga maränger ifall du inte vill göra egen italiensk maräng.

Visa mer
45 m
6

Du behöver

Vit chokladcheesecake

  • 150 g vit choklad
  • 300 g Philadelphia Classic Naturell
  • 1 dl vispgrädde

Blodapelsinsås

  • 2 blodapelsiner, saften
  • 1 msk citron, saften
  • 0,5 dl socker

Italiensk maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 msk vatten

Garnering

  • 1 blodapelsin, i filéer
  • 6 blad citronmeliss
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vit chokladcheesecake
    Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  2. Vispa Philadelphia tillsammans med grädde med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt chokladen och vispa ut jämnt.
  3. Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglas och låt stå i kyl.
  4. Blodapelsinsås
    Pressa saften ut blodapelsinerna ner i en kastrull. Tillsätt citronsaft och socker och låt sjuda tills såsen reducerats och tjocknat något. Låt svalna och häll sedan över cheesecakedesserten så det lägger sig som en spegel.
  5. Italiensk maräng
    Koka upp socker och vatten i en liten kastrull tills det når en temperatur på 121 grader.
  6. Vispa under tiden äggvitorna till ett fast skum. Häll sockerlagen i en tunn stråle över äggvitorna medan då vispar. Fortsätt vispa tills marängen svalnat och blivit fast och fin.
  7. Spritsa snygga toppar över desserten och bränn försiktigt av marängen med en brännare.
  8. Garnera med små filéer blodapelsin och ett blad citronmeliss.
4 april 2019

Laddar fler recept...