Påskcheesecake med vit choklad och passionsfrukt

85 röster
30 min + 4h frystid
Påskcheesecake Philadelphia NY

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Philadelphia orginal vit

Här är ett recept på en otroligt god cheesecake! Syrlig passionsfrukt i en härlig kombination med den söta vita chokladen, och sedan toppas cheesecaken med en vacker och påskig dekoration.

30 min + 4h frystid

Du behöver

Botten

  • 15 digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

  • 300 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 600 g Philadelphia Original
  • 1 dl strösocker
  • 3 passionsfrukter

Garnering

  • maräng, gärna rosa
  • 1 ask physalis, halverade
  • 2 passionsfrukter
  • färsk citronmeliss
  • ätbara blommor, t ex penséer i olika färger

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i botten och kring kanterna i en springform, ca 23 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  3. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare och tillsätt smöret.Tryck ut kexsmulet i formen. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna något.
  5. Halvera och gröp ur passionsfrukten.
  6. Vispa grädden i en bunke. Vispa Philadelphia och strösocker i en annan bunke. Tillsätt den smälta chokladen, passionfrukter och vispa lite till.
  7. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i Philadelphiakrämen med hjälp av en slickepott. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4 timmar.
  8. Ta ut cheesecaken ur frysen och ställ i kylskåpet minst 1 timme innan servering. Garnera med passionsfrukt, physalis, rosa maränger, citronmeliss och eventuellt ätbara blommor
1 april 2020