Påskcheesecake med vit choklad och passionsfrukt

Påskcheesecake med vit choklad och passionsfrukt

86

8 steg att laga

12 ingredienser

30 min + 4h frystid

Här är ett recept på en otroligt god cheesecake! Syrlig passionsfrukt i en härlig kombination med den söta vita chokladen, och sedan toppas cheesecaken med en vacker och påskig dekoration.

Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Ingredienser

Botten

  • 15 digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

  • 300 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 600 g Philadelphia Original
  • 1 dl strösocker
  • 3 passionsfrukter

Garnering

  • maräng, gärna rosa
  • 1 ask physalis, halverade
  • 2 passionsfrukter
  • färsk citronmeliss
  • ätbara blommor, t ex penséer i olika färger

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i botten och kring kanterna i en springform, ca 23 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  3. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare och tillsätt smöret.Tryck ut kexsmulet i formen. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  4. Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna något.
  5. Halvera och gröp ur passionsfrukten.
  6. Vispa grädden i en bunke. Vispa Philadelphia och strösocker i en annan bunke. Tillsätt den smälta chokladen, passionfrukter och vispa lite till.
  7. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i Philadelphiakrämen med hjälp av en slickepott. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4 timmar.
  8. Ta ut cheesecaken ur frysen och ställ i kylskåpet minst 1 timme innan servering. Garnera med passionsfrukt, physalis, rosa maränger, citronmeliss och eventuellt ätbara blommor