Vacker tårta på klassisk cheesecake, toppas med dubbelnougat, färska bär och vitt chokladströssel. Passar lika bra till midsommarfesten som tills nyårskvällen!
En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
10 - 12
14 digestivekex
100 g smör
300 g vit bakchoklad
600 g Philadelphia Original
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Dekoration
nougat
färska bär
strössel
Gör så här
Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer.
Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
Grovhacka den vita chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Låt svalna innan du använder den i din fyllning.
Vispa Philadelphia classic naturell, smält vit choklad och strösocker till en jämn och krämig smet.
I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
Bre ut cheesecakesmeten i springformen.
Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan servering.
Garnera gärna med dubbelnougat, färska bär och vit chokladströssel vit servering.