I samarbete med Philadelphia

Cheesecaketårta med nougat och färska bär

4 röster
10-12
Cheesecaketårta med nougat och färska bär
Foto: Camilla Hamid

Vacker tårta på klassisk cheesecake, toppas med dubbelnougat, färska bär och vitt chokladströssel. Passar lika bra till midsommarfesten som tills nyårskvällen!

Visa mer
10-12

Du behöver

  • 14 digestivekex
  • 100 g smör
  • 300 g vit choklad
  • 600 g Philadelphia classic naturell
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde

Dekoration

  • Dubbelnougat
  • Färska bär
  • Vitt chokladströssel

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
  4. Grovhacka den vita chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Låt svalna innan du använder den i din fyllning.
  5. Vispa Philadelphia classic naturell, smält vit choklad och strösocker till en jämn och krämig smet.
  6. I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
  7. Bre ut cheesecakesmeten i springformen.
  8. Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan servering.
  9. Garnera gärna med dubbelnougat, färska bär och vit chokladströssel vit servering.
26 april 2018

Laddar fler recept