Tobleronecheesecake

80 röster
30 m + tid i kyl
10-12
Tobleronecheesecake
Foto: Camilla Hamid

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Philadelphia orginal vit

Krämig och god cheesecake med Toblerone och rostade hasselnötter. Den funkar lika bra som extra lyxig fika eller som födelsedagstårta.

30 m + tid i kyl
10-12

Du behöver

  • 14 digestivekex
  • 100 g smör
  • 2 msk kakao
  • 200 g tobleronechoklad
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • hasselnötter, grovhackade

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Blanda ihop kexsmulet med kakao. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
  3. Grovhacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Låt svalna innan du använder den i din fyllning.
  4. Vispa Philadelphia classic naturell och strösocker till en jämn och krämig smet.
  5. I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten och dela upp den i två delar. I ena delen tillsätter du den smälta, avsvalnade chokladen och vänder försiktigt samman till en jämn smet.
  6. Häll chokladsmeten på botten på formen. Låt stelna i kylskåpet i minst 1 h innan du häller på den vita Philadelphiasmeten.
  7. Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan servering. Garnera med grovhackade rostade hasselnötter.
26 april 2018