En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
14 digestivekex
100 g smör
2 msk kakao
200 g tobleronechoklad
600 g Philadelphia Original
2 dl strösocker (rørsukker)
2 dl vispgrädde
hasselnötter, grovhackade
Gör så här
Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Blanda ihop kexsmulet med kakao. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
Grovhacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Låt svalna innan du använder den i din fyllning.
Vispa Philadelphia classic naturell och strösocker till en jämn och krämig smet.
I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten och dela upp den i två delar. I ena delen tillsätter du den smälta, avsvalnade chokladen och vänder försiktigt samman till en jämn smet.
Häll chokladsmeten på botten på formen. Låt stelna i kylskåpet i minst 1 h innan du häller på den vita Philadelphiasmeten.
Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan servering. Garnera med grovhackade rostade hasselnötter.