I samarbete med Philadelphia

Tobleronecheesecake

21 röster
30 m + tid i kyl
10-12
Tobleronecheesecake
Foto: Camilla Hamid

Krämig och god cheesecake med Toblerone och rostade hasselnötter. Den funkar lika bra som extra lyxig fika eller som födelsedagstårta.

Visa mer
30 m + tid i kyl
10-12

Du behöver

  • 14 digestivekex
  • 100 g smör
  • 2 msk kakao
  • 200 g Tobleronechoklad
  • 600 g Philadelphia classic naturell
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • rostade hasselnötter, grovhackade

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Blanda ihop kexsmulet med kakao. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
  3. Grovhacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn under 30 sekunders-intervaller. Låt svalna innan du använder den i din fyllning.
  4. Vispa Philadelphia classic naturell och strösocker till en jämn och krämig smet.
  5. I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten och dela upp den i två delar. I ena delen tillsätter du den smälta, avsvalnade chokladen och vänder försiktigt samman till en jämn smet.
  6. Häll chokladsmeten på botten på formen. Låt stelna i kylskåpet i minst 1 h innan du häller på den vita Philadelphiasmeten.
  7. Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan servering. Garnera med grovhackade rostade hasselnötter.
26 april 2018

Laddar fler recept