I samarbete med Philadelphia

Avokado- och limecheesecake med fläder och pistage

0 röster
30 m + tid i kyl
8-10
Avokado- och limecheesecake med fläder och pistage
Foto: Philadelphia

En fräsch och krämig cheesecake med avokado och lime på en botten av savoiardikex. Toppas med ett lager flädercheesecake med pistagenötter.

Visa mer
30 m + tid i kyl
8-10

Du behöver

  • 150 g savoiardikex
  • 125 g smör
  • 1 lime
  • 1 avokado
  • 525 g Philadelphia Classic
  • 3 dl yoghurt (3,5% fett)
  • 6 blad gelatin
  • 30 ml flädersaft
  • 100 g socker
  • 30 g pistaschnötter, hackade

Gör så här

  1. Fyll savoiardkexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck in allt i fyrkantig form försedd med bakplåtspapper, ca 24x24 cm.
  2. Tvätta limen, riv av zezten och pressa ur saften. Skala avokadon, mosa med en gaffel och blanda med 3 msk limejuice och zezten. Blanda Philadelphia och yoghurt med visp.
  3. Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt sockret och värm allt under omrörning tills gelatinet och sockret har löst sig. Rör snabbt in det i Philadelphia-krämen.
  4. Blanda hälften av krämen med avokadomoset och fyll i formen.
  5. Rör i flädersaften i resten av Philadelphiakrämen och häll den som ett övre skikt i formen; låt stå i kylen i minst tre timmar.
  6. Dekorera med pistaschnötter och limebitar före servering
10 april 2018

Fler goda recept