Avokado- och limecheesecake med fläder och pistage

1 röst
30 m + tid i kyl
8-10
Avokado- och limecheesecake med fläder och pistage
Foto: Philadelphia

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Philadelphia orginal vit

En fräsch och krämig cheesecake med avokado och lime på en botten av savoiardikex. Toppas med ett lager flädercheesecake med pistagenötter.

30 m + tid i kyl
8-10

Du behöver

  • 150 g savoiardikex
  • 125 g smör
  • 1 limefrukt
  • 1 avokado
  • 525 g Philadelphia Original
  • 3 dl yoghurt (3,5%)
  • 6 gelatinblad
  • 30 ml fläderblomssaft
  • 100 g strösocker
  • 30 g pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Fyll savoiardkexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck in allt i fyrkantig form försedd med bakplåtspapper, ca 24x24 cm.
  2. Tvätta limen, riv av zezten och pressa ur saften. Skala avokadon, mosa med en gaffel och blanda med 3 msk limejuice och zezten. Blanda Philadelphia och yoghurt med visp.
  3. Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt sockret och värm allt under omrörning tills gelatinet och sockret har löst sig. Rör snabbt in det i Philadelphia-krämen.
  4. Blanda hälften av krämen med avokadomoset och fyll i formen.
  5. Rör i flädersaften i resten av Philadelphiakrämen och häll den som ett övre skikt i formen; låt stå i kylen i minst tre timmar.
  6. Dekorera med pistaschnötter och limebitar före servering
10 april 2018