Avokado- och limecheesecake med fläder och pistage

Avokado- och limecheesecake med fläder och pistage
Foto: Philadelphia

Avokado- och limecheesecake med fläder och pistage

1

6 steg att laga

10 ingredienser

30 m + tid i kyl

En fräsch och krämig cheesecake med avokado och lime på en botten av savoiardikex. Toppas med ett lager flädercheesecake med pistagenötter.

Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Ingredienser

portioner8 - 10 portioner
  • 150 g savoiardikex
  • 125 g smör
  • 1 limefrukt
  • 1 avokado
  • 525 g Philadelphia Original
  • 3 dl yoghurt (3,5%)
  • 6 gelatinblad
  • 30 ml fläderblomssaft
  • 100 g strösocker
  • 30 g pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Fyll savoiardkexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck in allt i fyrkantig form försedd med bakplåtspapper, ca 24x24 cm.
  2. Tvätta limen, riv av zezten och pressa ur saften. Skala avokadon, mosa med en gaffel och blanda med 3 msk limejuice och zezten. Blanda Philadelphia och yoghurt med visp.
  3. Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt sockret och värm allt under omrörning tills gelatinet och sockret har löst sig. Rör snabbt in det i Philadelphia-krämen.
  4. Blanda hälften av krämen med avokadomoset och fyll i formen.
  5. Rör i flädersaften i resten av Philadelphiakrämen och häll den som ett övre skikt i formen; låt stå i kylen i minst tre timmar.
  6. Dekorera med pistaschnötter och limebitar före servering