Använd Philadelphia både i matlagning som i bakning för ett krämigt och gott resultat!
Läs mer
Ingredienser
4 bananer (mogna eller övermogna)
100 g smör, rumsvarmt
1,5 dl farinsocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,25 tsk salt
0,5 tsk malen kanel
200 g Philadelphia Original
100 g valnötter, hackade
1 banan, delat på längden att dekorera brödet med
Servering
Philadelphia Original
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra din bakform eller klä den i bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kanel i en bunke.
Vispa smör och farinsocker tills det är mjukt och krämigt. Medans du vispar, addera ett ägg i taget och fortsätt vispa. Vispa i Philadelphia och mosade bananer tills du har en jämn smet.
Blanda försiktigt i de torra ingredienserna till smeten. Ha sedan i de hackade nötterna. Häll smeten i din form och toppa kakan med bananen som är skivan på längden. Strössla lite farinsocker på toppen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 90 min, eller tills kakan är genomgräddad.
Servera bananbrödet med att bre på krämig Philadelphia.