I samarbete med Philadelphia

Pepparkakscupcakes med lingon och frosting

0 röster
30 m
10-12 cupcakes
Pepparkakscupcakes med lingon och frosting
Foto: Köket

Saftiga och goda muffins med smak av pepparkaka. Fyllda med sockrade lingon och toppade med en krämig Philadelphiafrosting.

Visa mer
30 m
10-12 cupcakes

Du behöver

Muffins

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 msk pepparkakskryddor
  • 1,75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl neutral olja
  • 100 g Philadelphia Classic Naturell

Fyllning

  • 2 dl lingon
  • 2 msk strösocker

Frosting

  • 200 g Philadelphia Classic Naturell
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,75 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och pepparkakskryddor i en bunke.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp, blanda därefter i oljan.
  4. Blanda de torra ingredienserna tillsammans med Philadelphian och blanda runt. Häll i äggvispet och blanda till en slät och fin smet.
  5. Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Fyllning
    Rör samman lingon och socker och låt dra ihop sig medan muffinsarna är i ugnen.
  7. Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna något. Tryck en liten grop i varje muffins med en liten sked och lägg ner en klick sockrade lingon. Låt svalna helt.
  8. Frosting
    Vispa samman färskost smör och florsocker till en slät frosting och spritsa eller bre på de kalla cupcakesen.
  9. Garnera gärna med lingon.
15 april 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...