• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cheesecakerutor med choklad och hallon

Philadelphia 5 Cheesecakerutor med hallon och choklad
Foto: Philadelphia
Philadelphia logga NY
Philadelphia logga NY

Cheesecakerutor med choklad och hallon

4 steg att laga

12 ingredienser

30 m + tid i kyl

Snygga små cheesecakerutor med både vit, mörk och mjölkchoklad. Maffiga och goda!

Tips! Använd helst en fyrkantig springform, 27x27 cm  eller rektangulär springform 36 x 24 cm.

Går även bra med Philadelphias laktosfria.


Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Philadelphia orginal vit

Ingredienser

Botten

  • 100 g smör
  • 300 g oreos

Fyllning

  • 5 gelatinblad
  • 200 g mörk choklad
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g rörsocker
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 100 g mjölkchoklad, hackad
  • 125 g hallon

Dekoration

  • hallon
  • havssalt

Gör så här

  1. Botten
    Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kakorna fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Fyllning
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Smält den mörka chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen på medelvärme tills den smält. Rör om då och då. Kontrollera att chokladen är ordentligt smält. Var försiktig så att det inte blir för varmt, choklad bränns lätt. Krama vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i chokladen.
  3. Lägg Philadelphia i en skål och rör ordentligt med en gaffel. Vispa grädden med sockret i en annan skål. Blanda den vispade grädden och den smälta avsvalnade chokladen med Philadelphian. Blanda i den hackade vita chokladen, mjölkchokladen och de tinade hallonen i smeten. Spara några hallon till dekoration. Ta ut botten från kylen och häll i fyllningen. Låt svalna i kylen i minst fyra timmar.
  4. Dekoration
    När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen, skär upp den i rutor och lägg på ett serveringsfat. Dekorera med hallon och havssalt.