En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
Botten
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
1 dl solroskärnor
0,5 dl rörsocker
50 g smör, rumsvarmt
0,5 dl vetemjöl
Fyllning
2 äpplen
600 g Philadelphia Original
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 msk vetemjöl
0,5 dl vispgrädde
3 ägg
Topping
kolasås (färdigköpt funkar)
Gör så här
Botten
Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Klä botten och kanterna på en springform med bakplåtspapper.
Mixa nötterna och fröerna i en matberedare till ett finfördelat mjöl. Tillsätt socker,smör och mjöl och mixa ihop till en deg. Tryck ut i springformen och förgrädda botten i ca 10 minuter.
Cheesecakefyllning
Vrid ner ugnen till 160 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
Vispa färskost, strösocker, vaniljsocker, kryddor och mjöl till en fluffig kräm. Vispa ner grädden.
Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott och blanda till en slät cheesecake.
Häll ner cheesecakesmeten i formen. Strö över äppelbitarna och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Stäng av ugnen, öppna ej luckan och cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 20 minuter.