• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Cheesecakeäppelpaj med krispig nötbotten

Cheesecakeäppelpaj med krispig nötbotten

6 steg att laga

16 ingredienser

1,5 h

Otroligt god cheesecake med smak av äppelpaj. Krämig och god fyllning tillsammans med en smakrik nötbotten - mums!

Philadelphia orginal vit

Räddad med Philadelphia!

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet.

Ingredienser

portioner12 portioner

Botten

  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl rörsocker
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 äpplen
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3 ägg

Topping

  • kolasås (färdigköpt funkar)

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Klä botten och kanterna på en springform med bakplåtspapper.
  2. Mixa nötterna och fröerna i en matberedare till ett finfördelat mjöl. Tillsätt socker,smör och mjöl och mixa ihop till en deg. Tryck ut i springformen och förgrädda botten i ca 10 minuter.
  3. Cheesecakefyllning
    Vrid ner ugnen till 160 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  4. Vispa färskost, strösocker, vaniljsocker, kryddor och mjöl till en fluffig kräm. Vispa ner grädden. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott och blanda till en slät cheesecake.
  5. Häll ner cheesecakesmeten i formen. Strö över äppelbitarna och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Stäng av ugnen, öppna ej luckan och cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 20 minuter.
  6. Ringla över kolasås och pudra över lite kanel.