Cheesecakeäppelpaj med krispig nötbotten

Cheesecakeäppelpaj med krispig nötbotten

16 ingredienser

1,5 h

Otroligt god cheesecake med smak av äppelpaj. Krämig och god fyllning tillsammans med en smakrik nötbotten - mums!

Räddad med Philadelphia!
Philadelphia orginal vit

Räddad med Philadelphia!

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Botten

  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl rörsocker
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 äpplen
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3 ägg

Topping

  • kolasås (färdigköpt funkar)

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Klä botten och kanterna på en springform med bakplåtspapper.
  2. Mixa nötterna och fröerna i en matberedare till ett finfördelat mjöl. Tillsätt socker,smör och mjöl och mixa ihop till en deg. Tryck ut i springformen och förgrädda botten i ca 10 minuter.

Cheesecakefyllning

  1. Vrid ner ugnen till 160 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  2. Vispa färskost, strösocker, vaniljsocker, kryddor och mjöl till en fluffig kräm. Vispa ner grädden.
  3. Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott och blanda till en slät cheesecake.
  4. Häll ner cheesecakesmeten i formen. Strö över äppelbitarna och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Stäng av ugnen, öppna ej luckan och cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 20 minuter.
  5. Ringla över kolasås och pudra över lite kanel.
TIPS!
Rädda maten med Philadelphia!
Philadelphia 20 Minicheesecake med Oreokex

Rädda maten med Philadelphia!

Här har vi samlat smarta recept med Philadelphia och klassiska råvaror som alltid lyckas bli över.

Läs mer