• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Äppelpajsdessert med cheesecakekräm

Äppelpajsdessert med cheesecakekräm
Foto: köket.se
Philadelphia logga NY
Philadelphia logga NY

Äppelpajsdessert med cheesecakekräm

5 steg att laga

14 ingredienser

30 m

Dessert i glas med smak av äppelpaj och cheesecake i ett! Den här efterrätten är enkel att göra och går bra att förbereda. Lägg bara på smuldegen strax innan servering.

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Philadelphia orginal vit

Ingredienser

4 portioner

Havresmul

  • 25 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm malen kardemumma

Äppelkompott

  • 2 äpplen
  • 1 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk malen kanel

Cheesecakekräm

  • 300 g Philadelphia Original
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Havresmul
    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingrarna.
  2. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och fördela smulet på plåten. Grädda i ugnen i 15 minuter.
  3. Äppelkompott
    Skär ner äpplena till små tärningar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kryddor. Låt koka tills äpplena mjuknat.
  4. Cheesecakekräm
    Vispa ihop Philadelphia och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Lägg äppelkompotten i botten på fyra serveringsglas, toppa med cheesecakekräm och avsluta med havresmulet.