Äppelpajscheesecake i glas

Äppelpajscheesecake i glas
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Äppelpajscheesecake i glas

13 ingredienser

30 min

Äppelpaj och cheesecake i ett! En dessert i glas som både är enkel och väldigt väldigt god. Efterrätten går utmärkt att förbereda.

Ingredienser

portioner

Havresmul

  • 25 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm malen kardemumma

Äppelkompott

  • 3 äpplen
  • 1-2 msk vatten
  • 3 msk strösocker
  • 1,5 tsk malen kanel

Cheesecakekräm

  • 300 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Havresmul

  1. Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingrarna. Fördela smulet på plåten och grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills det fått fin färg.

Äppelkompott

  1. Skölj, kärna ur och skär ner äpplena till små tärningar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kanel. Låt koka tills äpplena mjuknat. Låt svalna.

Cheesecakekräm

  1. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  2. Lägg äppelkompotten i botten på fyra serveringsglas, toppa med cheesecakekräm och avsluta med havresmulet. Det går utmärkt att förbereda desserten, vänta då bara med att lägga på smulet tills precis innan servering.