Dessert i glas med smak av äppelpaj och cheesecake i ett! Den här efterrätten är enkel att göra och går bra att förbereda. Lägg bara på smuldegen strax innan servering.
En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
Havresmul
25 g smör, rumstempererat
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
2 msk strösocker
1 krm malen kardemumma
Äppelkompott
2 äpplen
1 msk vatten
2 msk strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk malen kanel
Cheesecakekräm
300 g Philadelphia Original
1,25 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här
Havresmul
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingrarna.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och fördela smulet på plåten. Grädda i ugnen i 15 minuter.
Äppelkompott
Skär ner äpplena till små tärningar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kryddor. Låt koka tills äpplena mjuknat.
Cheesecakekräm
Vispa ihop Philadelphia och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Lägg äppelkompotten i botten på fyra serveringsglas, toppa med cheesecakekräm och avsluta med havresmulet.