I samarbete med Philadelphia

Äppelpajsdessert med cheesecakekräm

31 röster
30 m
4
Äppelpajsdessert med cheesecakekräm
Foto: köket.se

Dessert i glas med smak av äppelpaj och cheesecake i ett! Den här efterrätten är enkel att göra och går bra att förbereda. Lägg bara på smuldegen strax innan servering.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Havresmul

  • 25 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 msk socker
  • 1 krm kardemumma

äppelkompott

  • 2 äpple
  • 1 msk vatten
  • 2 msk socker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel

Cheesecakekräm

  • 300 g Philadelphia Original
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Havresmul
    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingrarna.
  2. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och fördela smulet på plåten. Grädda i ugnen i 15 minuter.
  3. Äppelkompott
    Skär ner äpplena till små tärningar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kryddor. Låt koka tills äpplena mjuknat.
  4. Cheesecakekräm
    Vispa ihop Philadelphia och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  5. Lägg äppelkompotten i botten på fyra serveringsglas, toppa med cheesecakekräm och avsluta med havresmulet.
8 februari 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...