I samarbete med Philadelphia

Cheesecake med citron och lime

35 m + 4 h
8
Philadelphia 6 Cheesecake med citron och lime
Foto: Philadelphia

En slät och fin citruscheesecake på vaniljkexbotten. Toppa med citronzest och små marshmallows.

Tips! Philadelphiaosten och smöret bör vara rumstempererade. Det gör att ingredienserna blandas lättare, vilket ger en jämnare ostkaka.

24 mars 2017
35 m + 4 h
8

Du behöver

Botten

  • 70 g osaltat smör
  • 150 g vaniljkex

Fyllning

  • 4 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 60 g florsocker
  • 500 g Philadelphia Classic Naturell, rumstempererad
  • 3 msk florsocker
  • 1 äggvita
  • små marshmallows, till garnering

Gör så här

  1. Botten
    För en hög cheesecake använd en springform med 18 cm diameter. För en låg cheesecake: använd en springform med 22 cm diameter. Klipp ut en cirkel på 18 cm från ett bakpapper och lägg den i botten på springformen.
  2. Smält smöret. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna. Tryck ner blandningen i springformen. Sätt formen i kylskåpet och låt den stå i cirka 30 minuter.
  3. Fyllning
    Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 4 msk av vispgrädden i 10–15 sekunder i en mikrovågsugn eller i en liten stekpanna, tryck ut vattnet ur gelatinbladen och smält dem i vispgrädden. Rör tills att blandningen har svalnat.
  4. Tvätta citronen och limen och riv skalet i en skål. Dela citronen i mitten och tryck ut saften. Rör ihop florsockret, ca 60 g, med Philadelphiaosten i en skål, tills att blandningen blir mjuk. Rör sedan ner citronsaften.
  5. Vispa vispgrädden och tillsätt 3 msk florsocker, en i taget. Vispa tills att du får små toppar på grädden. Sätt in grädden i kylskåpet.
  6. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens. Vispa äggvitan hård i en egen skål. Vänd ner den vispade grädden i ostkrämen. Blanda försiktigt. Vänd till sist ner den vispade äggvitan, också försiktigt.
  7. Fördela blandningen över kexbottnen i springformen. Täck springformen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i 4 timmar eller tills att kakan har satt sig.
  8. Ta ut kakan ur formen och lägg den på ett kakfat, när den är klar. Garnera ostkakan med citronskal, limeskal och små marshmallows.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia