I samarbete med Philadelphia

Brownie med rostad mandel och cheesecakeswirl

3 röster
60 m
12
Philadelphia Brownie med rostad mandel och cheesecakeswirl
Foto: köket.se

Riktigt kladdig och god brownie med mörk choklad, rostad mandel och ett tjockt lager cheesecakeswirl.

Visa mer
60 m
12

Du behöver

Cheesecake

  • 300 g Philadelphhia Classic Naturell
  • 1 ägg
  • 0,5 dl florsocker

Brownie

  • 1,5 dl sötmandel
  • 180 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Häll upp mandeln i en ugnsfast form och rosta i ugnen medan du förbereder browniesmeten, ca 5-10 minuter. Håll lite koll så mandeln inte bränns.
  2. Lägg bakplåtspapper i botten på en gratängform (ca 30x20 cm), smöra och bröa ovanpå pappret.
  3. Vispa ihop Philadelphia med sockret i en bunke. Rör ner ägget.
  4. Hacka den mörka chokladen och lägg ner i en annan bunke. Smält smöret och häll över chokladen och blanda ut till en jämn chokladsmet. Sikta ner alla torra ingredienser och blanda väl. Hacka mandeln och tillsätt i smeten. Blanda sist ner äggen och blanda väl.
  5. Häll upp browniesmeten i formen och bred ut till en jämn kaka. Häll över cheesecakesmeten och dra runt lite med en skred så det blir en swirl. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna och sedan stelna helt i kylskåpet.
4 april 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...