I samarbete med Philadelphia

Lingoncheesecake på mjuk pepparkaksbotten

0 röster
10-12
Lingoncheesecake på mjuk pepparkaksbotten
Foto: Camilla Hamid

Julens godaste tårta! Mjuk pepparkaka och cheesecake med smak av lingon.

Visa mer
10-12

Du behöver

Mjuk pepparkaka

  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl filmjölk
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 dl rapsolja

Lingoncheesecake

  • 600 g Philadelphia classic naturell
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 krm äkta vaniljpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Mjuk pepparkaka
    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt filmjölken och vispa lite till.
  3. Blanda ihop vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat i en skål och sikta försiktigt ner det i ägg- och sockersmeten. Vänd försiktigt samman till en jämn smet. Ha till sist i rapsoljan och vänd ihop till en jämn smet med slickepotten.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm. Häll upp smeten i formen och grädda den mjuka pepparkaksbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  5. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med lingoncheesecake.
  6. Lingoncheesecake
    Vispa samman Philadelphia classic naturell, strösocker och vaniljpulver till en jämn och krämig smet. I en annan bunke vispar du upp grädden. Vänd försiktigt ner grädden i Philadelphiasmeten med en slickepott till en jämn smet och bre ut den i springformen över pepparkaksbotten.
  7. Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan du toppar med rårörda lingon och serverar
2 maj 2018

Laddar fler recept