Lingoncheesecake på mjuk pepparkaksbotten

Lingoncheesecake på mjuk pepparkaksbotten
Foto: Camilla Hamid

Lingoncheesecake på mjuk pepparkaksbotten

8

12 ingredienser

Julens godaste tårta! Mjuk pepparkaka och cheesecake med smak av lingon. Perfekts till adventsfika eller som tårta på julafton.

läs mer
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner10 - 12

Mjuk pepparkaka

  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl filmjölk
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 dl rapsolja

Lingoncheesecake

  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Mjuk pepparkaka
    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt filmjölken och vispa lite till.
  3. Blanda ihop vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat i en skål och sikta försiktigt ner det i ägg- och sockersmeten. Vänd försiktigt samman till en jämn smet. Ha till sist i rapsoljan och vänd ihop till en jämn smet med slickepotten.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm. Häll upp smeten i formen och grädda den mjuka pepparkaksbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  5. Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med lingoncheesecake.
  6. Lingoncheesecake
    Vispa samman Philadelphia classic naturell, strösocker och vaniljpulver till en jämn och krämig smet. I en annan bunke vispar du upp grädden. Vänd försiktigt ner grädden i Philadelphiasmeten med en slickepott till en jämn smet och bre ut den i springformen över pepparkaksbotten.
  7. Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan du toppar med rårörda lingon och serverar
TIPS!
läs mer
Philadelphia 16 Cheesecake med mint och vit choklad

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer