En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
10 - 12
Mjuk pepparkaka
1 ägg
1 dl strösocker
0,75 dl filmjölk
1,25 dl vetemjöl
2 msk pepparkakskrydda
0,5 tsk bikarbonat
0,5 dl rapsolja
Lingoncheesecake
600 g Philadelphia Original
2 dl strösocker
0,5 krm vaniljpulver
2 dl vispgrädde
2 dl rårörda lingon
Gör så här
Mjuk pepparkaka
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Vispa ihop ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt filmjölken och vispa lite till.
Blanda ihop vetemjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat i en skål och sikta försiktigt ner det i ägg- och sockersmeten. Vänd försiktigt samman till en jämn smet. Ha till sist i rapsoljan och vänd ihop till en jämn smet med slickepotten.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm. Häll upp smeten i formen och grädda den mjuka pepparkaksbotten i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
Låt svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med lingoncheesecake.
Lingoncheesecake
Vispa samman Philadelphia classic naturell, strösocker och vaniljpulver till en jämn och krämig smet. I en annan bunke vispar du upp grädden. Vänd försiktigt ner grädden i Philadelphiasmeten med en slickepott till en jämn smet och bre ut den i springformen över pepparkaksbotten.
Låt cheesecaken stelna i kylskåpet i minst 3 h innan du toppar med rårörda lingon och serverar