I samarbete med Philadelphia

Oreo cheesecake med chokladkräm

40 m + tid i kyl
12
Philadelphia ny bild oreo cheesecake
Foto: Philadelphia

Chokladcheesecake och naturellcheesecake på oreobotten, toppad med oreos och färska bär.

Tips! Gör tårtan färdigt dagen innan och toppa med grädde och dekoration strax innan servering.

24 mars 2017
40 m + tid i kyl
12

Du behöver

Botten

  • 100 g smör
  • 2 pkt Oreokex

Kräm

  • 300 g Philadelphia Classic Naturell
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde

Chokladkräm

  • 100 g choklad 70 %
  • 200 g Philadelphia Calssic Naturell
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 dl vispgrädde

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker

Dekoration

  • 100 g choklad 70 %
  • 20 mini Oreo eller 10 stora
  • 12 hallon
  • 12 blåbär
  • 10 citronmelissablad

Gör så här

  1. Botten
    Smält smöret. Mixa kakorna grovt i en matberedare, blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbar botten ca 24 cm Ø.
  2. Naturell fyllning
    Vispa samman Philadelphia med florsocker. Vispa grädden och blanda med Philadelphian till en slät kräm. Bred över kakbotten och ställ i kyl.
  3. Chokladfyllning
    Smält den mörka chokladen och låt svalna lite. Vispa samman Philadelphia med florsocker tills fluffigt. Vispa ner den smälta chokladen lite i taget. Vispa grädden ganska fast och vänd ner i krämen tillsammans med grovhackade Oreokex. Bred ut ovanpå Philadelphialagret. Låt stå kallt.
  4. Topping
    Vispa grädde och florsocker och lägg överst på tårtan.
  5. Dekoration
    Toppa med hackad choklad, Oreokex, hallon, blåbär och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia