• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple

Phildelphia Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple
Foto: Köket

Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple

5 steg att laga

10 ingredienser

20 m + tid i kyl

En vacker och krämig pannacotta att bjuda på till julfest eller nyårsmiddag. Pannacottan är smaksatt med clementin och toppas med mörk choklad, clementinklyftor och granatäpple.


Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Ingredienser

portioner6 portioner

Pannacotta

  • 300 g Philadelphia Original
  • 2 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 clementiner, saften + 1 tsk rivet skal
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 gelatinblad

Garnering

  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 clementiner, i klyftor
  • 0,5 granatäpple
  • ev guldpulver

Gör så här

  1. Riv det yttersta skalet av clementinerna och pressa ur saften. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Blanda grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan. Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma gräddblandningen och låt smälta.
  3. Vispa upp Philadelphia i en bunke tillsammans med clementinsaft och skal. Vispa ner den varma grädden.
  4. Fördela smeten i 4 portionsglas. Ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.
  5. Garnera med fileade clementinklyftor, hackad mörk choklad, granatäpplekärnor och eventuellt ätbart guldpulver.