Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple
10 ingredienser
20 min + tid i kyl
En vacker och krämig pannacotta att bjuda på till julfest eller nyårsmiddag. Pannacottan är smaksatt med clementin och toppas med mörk choklad, clementinklyftor och granatäpple.
En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
Pannacotta
300 g Philadelphia Original
2 dl grädde
1 vaniljstång
2 clementiner, saften + 1 tsk rivet skal
0,75 dl strösocker
2 gelatinblad
Garnering
50 g mörk choklad, hackad
2 clementiner, i klyftor
0,5 granatäpple
ev guldpulver
Gör så här
Riv det yttersta skalet av clementinerna och pressa ur saften. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Blanda grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan. Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma gräddblandningen och låt smälta.
Vispa upp Philadelphia i en bunke tillsammans med clementinsaft och skal. Vispa ner den varma grädden.
Fördela smeten i 4 portionsglas. Ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.
Garnera med fileade clementinklyftor, hackad mörk choklad, granatäpplekärnor och eventuellt ätbart guldpulver.