I samarbete med Philadelphia

Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple

1 röst
20 m + tid i kyl
6
Phildelphia Clementinpannacotta med mörk choklad och granatäpple
Foto: Köket

En vacker och krämig pannacotta att bjuda på till julfest eller nyårsmiddag. Pannacottan är smaksatt med clementin och toppas med mörk choklad, clementinklyftor och granatäpple.


Visa mer
20 m + tid i kyl
6

Du behöver

Pannacotta

  • 300 g Philadelphia Classic Naturell
  • 2 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 clementiner, saften + 1 tsk rivet skal
  • 0,75 dl socker
  • 2 gelatinblad

Garnering

  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 clementiner, i klyftor
  • 0,5 granatäpple
  • ev ätbart guldpulver
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv det yttersta skalet av clementinerna och pressa ur saften. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Blanda grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan. Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma gräddblandningen och låt smälta.
  3. Vispa upp Philadelphia i en bunke tillsammans med clementinsaft och skal. Vispa ner den varma grädden.
  4. Fördela smeten i 4 portionsglas. Ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.
  5. Garnera med fileade clementinklyftor, hackad mörk choklad, granatäpplekärnor och eventuellt ätbart guldpulver.
15 april 2019

Laddar fler recept...