Cheesecake med mint och vit choklad

Philadelphia 16 Cheesecake med mint och vit choklad
Foto: Philadelphia

Cheesecake med mint och vit choklad

12 ingredienser

2,5 h

Vackra minicheesecakes med smak av mint och vit choklad. Lyxigt och riktigt gott!

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
 • 125 g digestivekex
 • 50 g sötmandel, rostade
 • 40 g osaltat smör, smält
 • 5 g gelatin
 • 80 g vit bakchoklad
 • 220 ml vispgrädde
 • 0,5 krm pepparmintsolja
 • 3 msk florsocker
 • 220 g Philadelphia Original
 • 2 äggvitor
 • 50 g vit bakchoklad, hyvlad
 • 1 kvist färsk mynta

Gör så här

Bottnar

 1. Placera 6–8 runda små formar i olika storlekar (5 cm, 6 cm och 7 cm) på ett ark bakplåtspapper på en bakplåt. Lägg plastfilm runt insidan på varje form för att förhindra att cheesecaken fastnar mot formarnas sidor.
 2. Lägg kexen och mandlarna i en matberedare och finmal dem, alternativt lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel eller med händerna. Lägg de krossade kexen i en skål och tillsätt det smälta smöret. Rör ihop ingredienserna. Tryck ut 25 g av blandningen i botten av varje form. Sätt formarna i kylskåpet i 30 minuter.

Fyllning

 1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter och töm sedan ut vattnet. Lägg 80 g vit choklad i en värmetålig skål och placera över en kastrull med sjudande vatten för att smälta chokladen. Rör om då och då i ungefär 10 minuter. Ta av skålen från värmen och låt den svalna. Du kan också smälta chokladen i mikrovågsugn, rör då om var 30:e sekund.
 2. Ta 3 matskedar från grädden medan chokladen svalnar. Värm grädden i en skål i mikrovågsugnen i 10 till 15 sekunder, tryck ut vattnet ur gelatinbladen och smält dem i grädden. Rör tills blandningen har svalnat helt.
 3. Tillsätt mintsirapen. Rör ihop sockret och Philadelphiaosten jämnt i en mellanstor skål, i cirka 3 minuter. Tillsätt sedan den smälta chokladen och gelatinblandningen.
 4. Vispa resterande grädde med en elvisp medan du tillsätter 3 skedar florsocker, en i taget. Vispa tills du får små toppar på grädden. Sätt in grädden i kylskåpet. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Till en början kommer blandningen se ut att separera. Använd visp för att få en jämn konsistens. Tillsätt sedan den smälta vita chokladen.
 5. Vispa äggvitan hård i en egen skål. Vänd ner den vispade grädden i cheesecakesmeten. Blanda försiktigt och smaka av. Tillsätt mer mintsirap om du föredrar en starkare smak. Vänd sedan ner den vispade äggvitan.
 6. Fördela cheesecakeblandningen över kexbottnen i formarna. Jämna ut ytan. Täck försiktigt med plastfilm och sätt i kylskåpet i 2-3 timmar. Stöt ut kakorna ur formarna genom att försiktigt pressa uppåt från botten före servering.
 7. Garnera med hyvlad vit choklad och blad av färsk mynta.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 14 Cheesecake med bär

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer