I samarbete med Philadelphia

Laktosfri Philadelphia cheesecake

30 m + tid i kyl
16
Philadelphia 11Cheesecake Originalet (laktosfri)
Foto: Philadelphia

En klassisk cheesecake med laktosfri färskost och citron. Dekorera med dina favoritfrukter.

24 mars 2017
30 m + tid i kyl
16

Du behöver

  • 150 g savoiardikex (fingerkex)
  • 125 g laktosfritt smör
  • 450 g Philadelphia Laktosfri Original
  • 350 g laktosfri yoghurt (3,8%)
  • 3 msk citronsaft
  • 1 pkt malet gelatin (eller 6 blad)
  • 75 g socker
  • frukter för dekoration

Gör så här

  1. Lägg kexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller med händerna. Smält smöret, blanda det med smulorna och tryck ut allt i en springform med bakplåtspapper i botten.
  2. Rör ihop Philadelphiaosten, yoghurten och citronsaften med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och värm upp blandningen under omrörning tills gelatinet och sockret har lösts upp. Rör ner blandningen i ostkrämen snabbt och jämnt.
  3. Fördela ostkrämen över smulbottnen i springformen och sätt cheesecaken i kylskåpet i minst 3 timmar. Då blir den underbart krämig och samtidigt fast nog att stå för sig själv och att skäras, alltså helt perfekt.
  4. Dekorera cheesecaken före servering med färska frukter eller bär efter egen smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia