Laktosfri Philadelphia cheesecake

11 röster
30 m + tid i kyl
16
Philadelphia 11Cheesecake Originalet (laktosfri)
Foto: Philadelphia

Philadelphias laktosfria variant av den älskade klassikern, med samma krämighet och fräscha smak.

Philadelphia laktosfri vit

En klassisk cheesecake med laktosfri färskost och citron. Dekorera med dina favoritfrukter.

30 m + tid i kyl
16

Du behöver

  • 150 g savoiardikex (lady fingers)
  • 125 g laktosfritt smör
  • 450 g Philadelphia Laktosfri Original
  • 350 g laktosfri yoghurt (3,8 %)
  • 3 msk citron, saft
  • 6 blad gelatin
  • 75 g strösocker
  • blandad frukt, till dekoration

Gör så här

  1. Lägg kexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller med händerna. Smält smöret, blanda det med smulorna och tryck ut allt i en springform med bakplåtspapper i botten.
  2. Rör ihop Philadelphiaosten, yoghurten och citronsaften med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och värm upp blandningen under omrörning tills gelatinet och sockret har lösts upp. Rör ner blandningen i ostkrämen snabbt och jämnt.
  3. Fördela ostkrämen över smulbottnen i springformen och sätt cheesecaken i kylskåpet i minst 3 timmar. Då blir den underbart krämig och samtidigt fast nog att stå för sig själv och att skäras, alltså helt perfekt.
  4. Dekorera cheesecaken före servering med färska frukter eller bär efter egen smak.
24 mars 2017