• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Laktosfri Philadelphia cheesecake

POPULÄRT
Philadelphia 11Cheesecake Originalet (laktosfri)
Foto: Philadelphia

Laktosfri Philadelphia cheesecake

4 steg att laga

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

En klassisk cheesecake med laktosfri färskost och citron. Dekorera med dina favoritfrukter.

Philadelphia laktosfri vit

Philadelphias laktosfria variant av den älskade klassikern, med samma krämighet och fräscha smak.

Ingredienser

portioner16 portioner
  • 150 g savoiardikex (lady fingers)
  • 125 g laktosfritt smör
  • 450 g Philadelphia Laktosfri Original
  • 350 g laktosfri yoghurt (3,8 %)
  • 3 msk citron, saft
  • 6 blad gelatin
  • 75 g strösocker
  • blandad frukt, till dekoration

Gör så här

  1. Lägg kexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller med händerna. Smält smöret, blanda det med smulorna och tryck ut allt i en springform med bakplåtspapper i botten.
  2. Rör ihop Philadelphiaosten, yoghurten och citronsaften med en elvisp. Blötlägg gelatinet i 150 ml kallt vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och värm upp blandningen under omrörning tills gelatinet och sockret har lösts upp. Rör ner blandningen i ostkrämen snabbt och jämnt.
  3. Fördela ostkrämen över smulbottnen i springformen och sätt cheesecaken i kylskåpet i minst 3 timmar. Då blir den underbart krämig och samtidigt fast nog att stå för sig själv och att skäras, alltså helt perfekt.
  4. Dekorera cheesecaken före servering med färska frukter eller bär efter egen smak.