• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig cheesecake med Oreo och Noblesse

Krämig cheesecake med Oreo och Noblesse
Foto: Philadelphia
Philadelphia logga NY
Philadelphia logga NY

Krämig cheesecake med Oreo och Noblesse

11 steg att laga

11 ingredienser

Denna krämiga cheesecake har en härligt krispig botten av Oreo och mjölkchoklad.

Tips! Tårtan kan göras utan gelatin och blir mjuk och krämig när den stelnar med hjälp av reaktionen mellan vispgrädden och syran i citronen. Men om du ska transportera tårtan eller vill ha en fastare konsistens så rekommenderar vi att tillsätta gelatin. Vispa då ner 4 st blötlagda gelatinblad strax innan du vispar ner citronsaften.

Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Ingredienser

Botten

  • 1 förp oreos [154 g]
  • 100 g mjölkchoklad

Fyllning

  • 2 citroner, finrivet skal och 1 dl saft
  • 600 g Philadelphia Original
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 4 gelatinblad

Chokladbräck

  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 oreos

Dekoration

  • Marabou Noblesse
  • färska hallon

Gör så här

  1. Botten
    Klä botten av en springform, ca 20-23 cm, med bakplåtspapper.
  2. Mixa Oreokakor i en matberedare. Smält försiktigt 100 g mjölkchoklad i mikron eller över vattenbad. Mixa sedan den smälta chokladen med Oreo-smulorna.
  3. Tryck noga ut kaksmulorna i ett tunt lager i botten på formen. Se till att täcka kanterna, så att fyllningen inte läcker ut. (Fukta handen lite så fastnar inte smulorna lika lätt). Låt botten stelna i kylen medan du gör fyllningen.
  4. Fyllning
    Blötlägg gelatinbladen i 4 dl kallt vatten i ca 5 minuter, och skaka sedan av vattnet.
  5. Finriv skalet från citronerna och pressa ner ca 1 dl citronsaft i ett decilitermått.
  6. Koka upp grädde och socker och låt sjuda 3-4 minuter. Ta sedan grädden från värmen och rör i gelatinbladen. Tillsätt citronsaft och citronskal under vispning. Vispa i ca 30 sek med en vanlig handvisp.
  7. Tillsätt Philadelphiaosten i gräddblandningen, lite i taget, och vispa smeten slät.
  8. Häll smeten i formen och ställ in i kylen. Låt stå orörd i minst 8 timmar före servering.
  9. Chokladbräck
    Smält försiktigt 100 g mjölkchoklad i mikron eller över vattenbad. Bred ut chokladen med en slickepott i ett jämnt lager på en bakplåtspappersklädd skärbräda. Strö över hackade Oreos. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter. Bryt sedan i större bitar.
  10. Innan servering
    Lossa cheesecaken genom att försiktigt skära längs insidan av formens kant. Ta bort formens botten och bakplåtspappret. Lägg över cheesecaken på ett tårtfat.
  11. Dekorera tårtkanten med Noblesse, och toppen av tårtan med chokladbräck och färska bär.