I samarbete med Philadelphia

Klassisk cheesecake på digestivebotten

2,5 h
12
Philadelphia 13 Klassisk cheesecake
Foto: Philadelphia

En klassisk cheesecake med philadelphia, gräddfil och citron på en digestivebotten.


24 mars 2017
2,5 h
12

Du behöver

  • 150 g digestivekex
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 400 g Philadelphia Classic Naturell
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 citron
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,5-1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 170 grader. Ta fram en bunke och krossa digestivekexen. Blanda smulorna med det rumstempererade smöret. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22-23 cm i diameter) med löstagbar kant. Ställ kakformen i kylen och förbered fyllningen.
  2. Fyllning
    Rör ihop Philadelphiaosten med sockret till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  3. Skölj citronen noggrant under ljummet vatten och riv citronskalet med ett rivjärn. Pressa citronen. Blanda citronskalet, mjölet, gräddfilen och citronsaften med philadelphiasmeten.
  4. Häll upp i formen och grädda kakan i 60 minuter. Stäng därefter av värmen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.
  5. Servera gärna med säsongens frukt eller bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia