En klassisk bakad cheesecake med Philadelphia, gräddfil och citron på en digestivebotten. Det går även bra att laga receptet med Philadelphias laktosfria.
En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
150 g digestivekex
50 g smör, rumstempererat
400 g Philadelphia Original
2 dl strösocker
4 ägg
1 citron
0,75 dl vetemjöl
0,5-1 dl gräddfil
Gör så här
Botten
Sätt ugnen på 170 grader. Ta fram en bunke och krossa digestivekexen. Blanda smulorna med det rumstempererade smöret. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22-23 cm i diameter) med löstagbar kant. Ställ kakformen i kylen och förbered fyllningen.
Fyllning
Rör ihop Philadelphiaosten med sockret till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Skölj citronen noggrant under ljummet vatten och riv citronskalet med ett rivjärn. Pressa citronen. Blanda citronskalet, mjölet, gräddfilen och citronsaften med philadelphiasmeten.
Häll upp i formen och grädda kakan i 60 minuter. Stäng därefter av värmen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.