Klassisk cheesecake på digestivebotten

214 röster
2,5 h
12
Philadelphia 13 Klassisk cheesecake
Foto: Philadelphia

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Philadelphia orginal vit

En klassisk bakad cheesecake med Philadelphia, gräddfil och citron på en digestivebotten. Det går även bra att laga receptet med Philadelphias laktosfria.


2,5 h
12

Du behöver

  • 150 g digestivekex
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 400 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 citron
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,5-1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 170 grader. Ta fram en bunke och krossa digestivekexen. Blanda smulorna med det rumstempererade smöret. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en form (22-23 cm i diameter) med löstagbar kant. Ställ kakformen i kylen och förbered fyllningen.
  2. Fyllning
    Rör ihop Philadelphiaosten med sockret till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  3. Skölj citronen noggrant under ljummet vatten och riv citronskalet med ett rivjärn. Pressa citronen. Blanda citronskalet, mjölet, gräddfilen och citronsaften med philadelphiasmeten.
  4. Häll upp i formen och grädda kakan i 60 minuter. Stäng därefter av värmen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.
  5. Servera gärna med säsongens frukt eller bär.
24 mars 2017