Halv åtta hos mig toppbild

Halv åtta hos mig - Säsong 26

I Halv åtta hos mig bjuder hobbykockar från hela landet hem tre främlingar på middag och det gäller att imponera med både matlagning och värdskap.

Halv åtta avsnitt 1 säsong 26

22:10

Halv åtta hos mig del 1 - Smögen - måndag

Säsongsstart. Halv åtta hos mig är på Smögen och först ut att laga mat är egenföretagaren Simone. Hon bjuder på gratinerad kungskrabba med citron- och vitlökssmör, surdegsbröd och en salsa. Till varmrätt blir det grillad marulk med sommarprimörer.

Gratinerad kungskrabba

Gratinerad kungskrabba

Betyg: 4 av 5 (1 röster)
Grillad marulk

Grillad marulk

Betyg: 3 av 5 (1 röster)
Avsnitt 1 - Smögen - tisdag

22:10

Halv åtta hos mig del 2 - Smögen - tisdag

Veckan fortsätter hemma hos butikschefen Hampus. Han är inte bara expert på att fronta matvaror, han frontar även en spännande meny. Vad sägs om grillad hälleflundra med jordärtskockspuré, vitvinssås, grillade haricot verts och citronsparris?

Råbiff med gruyèrekräm och brynt smör

Råbiff med gruyèrekräm och brynt smör

Betyg: 4.8 av 5 (10 röster)
Yuzu- och vaniljkokt rabarber

Yuzu- och vaniljkokt rabarber

Betyg: 5 av 5 (4 röster)
Halv åtta hos mig del 3 - Smögen - onsdag

22:10

Halv åtta hos mig del 3 - Smögen - onsdag

Lill-lördagen spenderas hemma hos prästen Maria. Som en skänk från ovan bjuder hon på en gudomlig meny. Till förrätt blir det gratinerade blåmusslor med ramslöksmajonnäs, tångchips och rostat bröd. Till efterrätt serveras rabarberpannacotta.

Rabarberpannacotta med kardemumma

Rabarberpannacotta med kardemumma

Betyg: 5 av 5 (3 röster)
Halv åtta hos mig del 4 - Smögen - torsdag

22:09

Halv åtta hos mig del 4 - Smögen - torsdag

Det är final på Smögen och dagen ska avgöras hemma hos Lars. Till vardags säljer han elkomponenter och denna kväll har han förberett en elektrisk meny. Det bjuds på hummerfylld rödtungafilé med smörslungad färskpotatis följt av gin och tonic-sorbet.

Rådjurscarpaccio

Rådjurscarpaccio

Betyg: 5 av 5 (6 röster)
Hummerfyllda rödtungafiléer

Hummerfyllda rödtungafiléer

Betyg: 5 av 5 (6 röster)
Gin och Tonic-sorbet

Gin och Tonic-sorbet

Betyg: 4.3 av 5 (6 röster)
Halv åtta hos mig del 5 - Stockholm - måndag

22:06

Halv åtta hos mig del 5 - Stockholm - måndag

Dags för en vecka i Stockholm och först ut är mammalediga injektionsbehandlaren Claudia. Till förrätt serverar hon soyamarinerad lax med wasabikräm och friterat tunnbröd och till varmrätt blir det klassisk entrecote med vitlöksfrästa haricoverts.

Sojamarinerad lax med wasabikräm

Sojamarinerad lax med wasabikräm

Betyg: 4.2 av 5 (5 röster)
Marängsviss med passionsfrukt

Marängsviss med passionsfrukt

Betyg: 4.2 av 5 (6 röster)
Halv åtta hos mig del 6 - Stockholm - tisdag

21:59

Halv åtta hos mig del 6 - Stockholm - tisdag

Veckan fortsätter hos marknadschefen Axel som älskar att umgås med sina vänner och resa runt jorden. Med sin meny inspirerad från Sydamerika bjuder han bland annat på på Ceviche de Aji Amarillo till förrätt och Dulce de leche-glass till efterrätt.

Ceviche de Aji Amarillo

Ceviche de Aji Amarillo

Betyg: 5 av 5 (4 röster)
Fluffiga tacos med sojafärs

Fluffiga tacos med sojafärs

Betyg: 3.9 av 5 (7 röster)
Dulce de leche-glass med flingsalt

Dulce de leche-glass med flingsalt

Betyg: 5 av 5 (2 röster)
Halv åtta hos mig del 7 - Stockholm - onsdag

22:11

Halv åtta hos mig del 7 - Stockholm - onsdag

Nu följer vi med hem till journalisten Eva. Hon älskar att göra research inför kommande intervjuer och sysslar även med dekorationsmålning på sin fritid. Till förrätt serverar Eva pilgrimsmusslor med blomkålspure, toppad med pancetta och kaprissmör.

Cognacflamberade havskräftor

Cognacflamberade havskräftor

Betyg: 4 av 5 (1 röster)
Halv åtta hos mig del 8 - Stockholm - torsdag

22:10

Halv åtta hos mig del 8 - Stockholm - torsdag

Det är final och vi beger oss ut till Gustavsberg och pensionären Erik. Han älskar att fotografera fåglar med sina många objektiv. Eriks bjuder på kantarellsoppa toppad med rostade hasselnötter till förrätt och mandelmusslor till efterrätt.

Älgfärsbiffar med potatis

Älgfärsbiffar med potatis

Betyg: 5 av 5 (1 röster)
Halv åtta hos mig del 9 - Göteborg - måndag

21:58

Halv åtta hos mig del 9 - Göteborg - måndag

Varmt välkomna till det glittrande Göteborg. Vi inleder veckan hos storfiskaren Rebin. Han visar oss var man får bästa bottennappet, eller var det makrill? Vi får även ta del av en kurdisk meny i form av meze till förrätt och baklava till efterrätt.

Meze med bröd

Meze med bröd

Betyg: 4.7 av 5 (3 röster)
Kurdisk köttgryta med ris

Kurdisk köttgryta med ris

Betyg: 4.5 av 5 (2 röster)
Baklavabollar med glass

Baklavabollar med glass

Betyg: 3 av 5 (4 röster)
Halv åtta hos mig del 10 - Göteborg - tisdag

22:08

Halv åtta hos mig del 10 - Göteborg - tisdag

Tisdagens värd är cabriolet-älskaren och modelejonet Irén, som har många färgstarka kläder i sin garderob. Nu återstår det att se ifall hennes meny är lika färgstark. Till varmrätt serveras torskrygg och till efterrätt blir det chokladfondant.

Råraka med löjrom, smetana och lök

Råraka med löjrom, smetana och lök

Betyg: 5 av 5 (2 röster)
Torskrygg i vitvinssås

Torskrygg i vitvinssås

Betyg: 5 av 5 (1 röster)
Halv åtta hos mig del 11 - Göteborg - onsdag

22:10

Halv åtta hos mig del 11 - Göteborg - onsdag

Onsdagens trerättersmeny står rörläggaren Tobias för. Han visar oss sin enorma altan, sitt röriga uthus och en otroligt spännande meny. Till förrätt serverar han friterad tryffelburrata och till efterrätt blir det jordgubbsmascarpone.

Grillad piggvar på planka

Grillad piggvar på planka

Betyg: 5 av 5 (7 röster)
Halv åtta hos mig del 12 - Göteborg - torsdag

21:53

Halv åtta hos mig del 12 - Göteborg - torsdag

Final i Göteborg och veckans sista värd är fritidsledaren Linda. Hon visar oss hur en vardag ser ut i en tävlingsinriktad familj och tar oss med på en tur med husbilen. Till varmrätt bjuder Linda på torskrygg och till efterrätt blir det rabarberpaj.

Rabarberpaj med ingefära

Rabarberpaj med ingefära

Betyg: 5 av 5 (1 röster)
Halv åtta hos mig del 13 - Lidköping - måndag

22:11

Halv åtta hos mig del 13 - Lidköping - måndag

Lidköpingsveckan inleds med ett kallbad hos Henrik, som jobbar med data. Han är lite av en lokalpatriot och passar på att ge oss en guidad tur av staden. Henrik bjuder på gratinerad svartrot följt av oxrullader med grönmögelost och potatisgratäng.

Gratinerad svartrot

Gratinerad svartrot

Betyg: 5 av 5 (1 röster)
Oxrullader med grönmögelost

Oxrullader med grönmögelost

Betyg: 5 av 5 (1 röster)
Halv åtta hos mig del 14 - Lidköping - tisdag

22:11

Halv åtta hos mig del 14 - Lidköping - tisdag

Tisdagens värd är barnskötaren Susanne, som flyttat från Danmark till Lidköping för kärlekens skull. Hon bjuder på en dansk meny. Till varmrätt serveras rosastekt ankbröst med apelsinsås och efterrätten är lika röd och vit som Dannebrogen.

Laxrilette med rågbrödsstavar

Laxrilette med rågbrödsstavar

Betyg: 4.5 av 5 (4 röster)
Rosastekt ankbröst

Rosastekt ankbröst med apelsinsås

Betyg: 5 av 5 (1 röster)
Halv åtta hos mig del 15 - Lidköping - onsdag

22:10

Halv åtta hos mig del 15 - Lidköping - onsdag

Onsdagsvärd är nagelskulptören Annette, som bor i sitt alldeles egenkonstruerade Bäverly Hills. Här blir det bäverhojt såväl som torskrygg med bacon och middagen avslutas med en pannacotta med karamelliserade nötter.

Fyllda serranorullar

Fyllda serranorullar

Betyg: 4.8 av 5 (4 röster)
Torskrygg med bacon och vitvinssås

Torskrygg med bacon och vitvinssås

Betyg: 5 av 5 (5 röster)
Halv åtta hos mig del 16 - Lidköping - torsdag

22:09

Halv åtta hos mig del 16 - Lidköping - torsdag

Dags för final i Lidköping och pensionären Bengt står som värd. Det blir hett i garaget när han tar fram svetsen och börjar skapa konst av hästskor. Till varmrätt bjuds det på kängurufilé med hasselbackspotatis och till efterrätt key lime pie.

Kängurufilé med hasselbackspotatis

Kängurufilé med hasselbackspotatis

Betyg: 3.3 av 5 (3 röster)
Key lime pie med färska bär

Key lime pie med färska bär

Betyg: 3.7 av 5 (3 röster)
Halv åtta hos mig del 17 - Stockholm - måndag

21:51

Halv åtta hos mig del 17 - Stockholm - måndag

Vi befinner oss i Stockholm och veckans första värd är båt-entreprenören, Victor. Han är en mångsysslare som både bjuder upp till salsa och lagar en spännande meny. Vad sägs exempelvis om heta räkor på egenbakat bröd till förrätt?

Heta räkor på hembakat bröd

Heta räkor på hembakat bröd

Betyg: 4.8 av 5 (4 röster)
Halv åtta hos mig del 18 - Stockholm - tisdag

22:08

Halv åtta hos mig del 18 - Stockholm - tisdag

Veckan i Stockholm fortsätter hos marknadsansvariga Mimmi. Hon tar med oss på en tur i sin båt runt Pålsundet och Reimersholme. Mimmi presenterar en fräsch och helvegetarisk meny, där det bland annat bjuds på Thaicos med alg- och plantbaserad färs.

Avokado- och gurktartar på rispapper

Avokado- och gurktartar på rispapper

Betyg: 4.6 av 5 (9 röster)
Thaicos

Thaicos

Betyg: 4.5 av 5 (13 röster)
Halv åtta hos mig del 19 - Stockholm - onsdag

22:09

Halv åtta hos mig del 19 - Stockholm - onsdag

Onsdagen spenderar vi hemma hos barnskötaren och bartendern Michael, vars fäbless för utomhusträning och dödskallar inte går att ta miste på. Det bjuds på härliga maträtter, som vit sparris med hollandaisesås och marconamandlar.

Kalvfilé med blomkålspuré

Kalvfilé med blomkålspuré

Betyg: 5 av 5 (1 röster)
Änglamat med hallon

Änglamat med hallon

Betyg: 5 av 5 (1 röster)
Halv åtta hos mig del 20 - Stockholm - torsdag

22:08

Halv åtta hos mig del 20 - Stockholm - torsdag

Det är final och vi beger oss till Saltsjöbaden. Veckans sista värd är säljaren Maria, som älskar att besöka Saltisbadet tillsammans med maken Arne. Menyn består av smarriga rätter som exempelvis lammracks med fondantpotatis och sauce verte.

Lammracks med provencalsk paj och het aioli

Lammracks med provencalsk paj och het aioli

Betyg: 3.42 av 5 (12 röster)
Maria - Stockholm1

Trio i dessert

Betyg: 3.5 av 5 (4 röster)
Halv åtta hos mig del 21 - Sollefteå - måndag

22:09

Halv åtta hos mig del 21 - Sollefteå - måndag

Välkommen till Sollefteå, där veckans första "Halv åtta" inleds hos brevbäraren Stefan. Trerättersmenyn levereras till gästerna likt ett brev på posten. Till förrätt serveras gratinerad västerbottentoast, därefter bjuds det på helstekt fläskfilé.

Gratinerad västerbottenstoast

Gratinerad västerbottenstoast

Betyg: 5 av 5 (2 röster)
Halv åtta hos mig del 22 - Sollefteå - tisdag

22:08

Halv åtta hos mig del 22 - Sollefteå - tisdag

Vi fortsätter hemma hos jägaren Matilda, som visar upp sitt favoritbyte. Men framför allt ska hon bjuda på en ”tjädra” spännande meny. På menyn finner vi gräddkokt tjäder och till efterrätt blir det spetsig vaniljpannacotta.

Halv åtta hos mig del 23 - Sollefteå - onsdag

22:10

Halv åtta hos mig del 23 - Sollefteå - onsdag

Nu hälsar vi på hos den mångsidiga gymnasieläraren Helene. Det bränner till när militärkläderna åker fram och vi ser vad Helenes bataljon presenterar för meny. Till förrätt blir det Gahkku och till varmrätt rubbad ryggbiff med två sorters stomp.

Halv åtta hos mig del 24 - Sollefteå - torsdag

22:05

Halv åtta hos mig del 24 - Sollefteå - torsdag

Det vankas final i Sollefteå och vi har äran att besöka hotelldirektören Björn. Han gillar långa promenader med sina hundar, flådig inredning och att laga mat med tema. Denna kväll går menyn i flygbolagens tecken.

Halv åtta hos mig del 25 - Boden - måndag

22:10

Halv åtta hos mig del 25 - Boden - måndag

Veckan i Boden inleds hos städchefen Karin. Som chef så får Karin tio av tio av sina kollegor. Om hennes matlagning får lika höga poäng återstår att se. Till förrätt bjuds det på renstekstoast följt av oxfilé med vitlök- och västerbottenspotatis.

Renstekstoast

Renstekstoast

Betyg: 4.7 av 5 (3 röster)
Halv åtta hos mig del 26 - Boden - tisdag

21:57

Halv åtta hos mig del 26 - Boden - tisdag

Säljaren Jesper ger oss värdefulla tips på hur man trillar i backen när man åker bräda och spelar ett och annat ackord på ett av sina dragspel. Menyn består bland annat av dovhjortsinnanlår och potatispuré och mandelkaka med brynt smör.

Halv åtta hos mig del 27 - Boden - onsdag

22:07

Halv åtta hos mig del 27 - Boden - onsdag

Onsdagens värd är frilansfotografen Petra, som visar varför man behöver mer än ett vardagsrum i sitt hem. Petra behöver dock bara ett kök när hon tillagar kvällens meny. Till förrätt bjuds det på carpaccio och till efterrätt blir det créme brulée.

Halv åtta hos mig del 28 - Boden - torsdag

22:10

Halv åtta hos mig del 28 - Boden - torsdag

Veckans sista värd är el-entreprenören Anders, som inte bara visar upp sin enorma samling med ryggsäckar, utan också en förträfflig meny. Till förrätt serveras passande nog en norrskenssoppa och till varmrätt blir det helstekt renfilé.

Norrskenssoppa

Norrskenssoppa

Betyg: 5 av 5 (2 röster)
Halv åtta hos mig del 29 - Filipstad - måndag

22:11

Halv åtta hos mig del 29 - Filipstad - måndag

Vi inleder veckan i Filipstad hos kompetensutvecklaren Annalena, som visar att hon är allt annat än inkompetent när det kommer till matlagning. Det serveras bland annat soppa på skogens guld till förrätt och till varmrätt blir det vildsvin.

Soppa på skogens guld

Soppa på skogens guld

Betyg: 5 av 5 (1 röster)
Halv åtta hos mig del 30 - Filipstad - tisdag

21:58

Halv åtta hos mig del 30 - Filipstad - tisdag

Veckans andra värd är studenten och solstrålen Silmar, som kanske har Filipstads största skosamling. Silmar bjuder på både filippinska- och amerikanska smaker. Vad sägs om Lumpiang Shanghai till förrätt och mangofloat till efterrätt?

Lumpiang Shanghai med chutneysås

Lumpiang Shanghai med chutneysås

Betyg: 5 av 5 (1 röster)
Gräddig kycklingpasta

Gräddig kycklingpasta

Betyg: 5 av 5 (3 röster)
Mangofloat med smak av salt karamell

Mangofloat med smak av salt karamell

Betyg: 4 av 5 (1 röster)
Halv åtta hos mig del 31 - Filipstad - onsdag

22:11

Halv åtta hos mig del 31 - Filipstad - onsdag

Gymnasieläraren och trollkarlen Eric visar oss sina hemkunskapsfärdigheter samt stoltserar med sin osynliga hembetjänt. Det bjuds på sofistikerade maträtter, såsom anka till varmrätt och lakrits pannacotta till efterrätt.

Halv åtta hos mig del 32 - Filipstad - torsdag

22:09

Halv åtta hos mig del 32 - Filipstad - torsdag

Säsongsavslutning. På finaldagen bär det av till Molkom och vi besöker konsulten och jägaren av den mytomspunna bäverkon, Stefan. Säsongens sista trerätters består av krämig kräftsoppa till förrätt och till varmrätt bjuds det på panerad gösfilé.

Hjortronkräm med likörgrädde

Hjortronkräm med likörgrädde

Betyg: 5 av 5 (3 röster)
TIPS

För en ännu bättre Play-upplevelse, använd dessa ikoner i spelaren: