Laxrilette med rågbrödsstavar

Laxrilette med rågbrödsstavar
Foto: Tv4

Laxrilette med rågbrödsstavar

Av: Susanne - Lidköping

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

25 m

Laxrilette med rågbrödsstavar och örter blir en god förrätt att inleda kvällen med.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rågbrödsstavar

  • 4 skivor rågbröd
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Laxrillette

  • 300 g varmrökt lax, utan skinn
  • 75 g crème fraîche
  • 70 g majonnäs
  • 1 rödlök, finhackad (liten)
  • 40 g dill, finhackad
  • 30 g gräslök, finhackad
  • 1 tsk citron
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Gör så här

Rågbrödsstavar

  1. Sätt på ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Skär rågbröd i stavar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och strö över salt. Grädda i ca. 15-20 minuter tills den är knaprig.

Laxrillette

  1. Ta bort den bruna fiskleveroljan som kan vara i mitten av laxen.
  2. Smula sönder laxen och blanda med crème fraîche, majonnäs, rödlök, finhackad dill och gräslök. Smaka av med citronsaft, salt och nymalen peppar. Kom ihåg att laxen redan är salt, så var noga med att inte salta för mycket. #Servering
  3. Servera laxen med rågbrödsstavar.
  4. Garnera med lite dill och citron.