Pannacotta med dulce de leche och karamelliserade nötter

NYHET
Pannacotta med dulce de leche och karamelliserade nötter
Foto: Tv4

Pannacotta med dulce de leche och karamelliserade nötter

Av: Karin - Boden

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 min + tid i kyl

Den lena pannacottan får en riktigt god och söt smak från dulce de leche. Som pricken över i strös karamelliserade nötter över. En enkel men lyxig efterrätt som passar perfekt när du vill bjuda på något extra gott!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 3 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 1 burk dulce de leche

Karamelliserade nötter

  • 100 g pekannötter
  • 0,75 dl rörsocker
  • 0,25 dl vatten
  • 1-2 tsk flingsalt (rågad)

Servering

  • färska hallon

Gör så här

Pannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Värm upp grädden i en kastrull på spisen. Ta bort kastrullen från värmen precis när det börjar koka.
  3. Rör ner dulce de leche med en handvisp tills det är slätt.
  4. Rör även i gelatinbladen.
  5. Häll sedan upp blandningen i portionsformar och ställ i kylen i minst 6 timmar, allra helst över en natt.

Karamelliserade nötter

  1. Hacka nötterna grovt.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna i ett par minuter tills de börjar mjukna och dofta gott.
  3. Häll över nötterna på en tallrik.
  4. Mät upp rörsocker, vatten och flingsalt i stekpannan. Rör om och låt det koka under någon minut tills det blivit karamelliserat. Det bubblande sockret är klart när det blir bärnstensfärgat.
  5. Ta bort pannan från värmen, rör i nötterna och blanda snabbt.
  6. Häll sedan ut nötterna på ett bakplåtspapper och låt stelna.
  7. Hacka nötmassan grovt.
  8. Nötterna kan förberedas innan och förvaras i en lufttät burk.

Servering

  1. Toppa pannacottan med karamelliserade nötter och färska hallon.