Avokado- och gurktartar på rispapper

Avokado- och gurktartar på rispapper
Foto: Tv4

Avokado- och gurktartar på rispapper

Av: Mimmi - Stockholm 2

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

15 m

Avokado- och gurktartar i rispapper är en fräsch och lätt rätt som passar perfekt som förrätt eller tilltugg.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 1 klyfta vitlök, riven (liten)
  • 1,5 msk ponzu
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk limesaft
  • chiliflakes

Tartar

  • 1 avokado, tärnad
  • 0,25 gurka, tärnad utan kärnhus
  • 0,5 rödlök, finhackad

Rispapper

  • 2 rispapper
  • matolja (till fritering)

Servering

  • 1 chilifrukt, fint skivad
  • rostade sesamfrön
  • färsk koriander
  • 1 limeklyfta (att pressa över)

Gör så här

Dressing

  1. Blanda dressingen.

Tartar

  1. Tärna och lägg avokado, gurka och rödlöken i en skål.

Rispapper

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna.
  2. Bryt rispappret i mindre bitar och fritera i oljan. Låt rispappret torka på hushållspapper.

Servering

  1. Häll dressingen över avokado- och gurkblandningen och blanda.
  2. Portionera ut blandningen ovanpå bitarna av rispapper.
  3. Toppa med chili, sesamfrön och koriander.
  4. Servera eventuellt med en extra limeklyfta.