Vaniljglass med rabarberkompott med ingefära

Vaniljglass med rabarberkompott med ingefära
Foto: Tv4

Vaniljglass med rabarberkompott med ingefära

Av: Mimmi - Stockholm 2

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 m + tid i kyl

Vaniljglass med rabarberkompott och ingefära är en ljuvlig kombination av sött och syrligt med en kryddig twist. Perfekt som en svalkande och fräsch dessert efter middagen, eller när du bara vill njuta av något riktigt gott!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 5 dl vispgrädde
  • 397 g kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljpulver

Kompott

  • 150 g rabarber
  • 1 msk vatten
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1-2 krm malen ingefära

Kolasmul

  • 50 g smör, mjukt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

Glass

  1. Vispa vispgrädden ordentligt.
  2. Vänd i den kondenserade mjölken och vaniljpulvret.
  3. Häll upp i en lämplig form och låt stå i frysen ca 6 timmar.

Kompott

  1. Skiva rabarbern.
  2. Koka upp rabarbern i vattnet med socker, vaniljpulver och ingefära. Låt puttra i ca 15 minuter.

Kolasmul

  1. Vispa samman smör, socker och sirap i en bunke.
  2. Addera vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop till en smulig deg.
  3. Smula ut degen över en plåt och baka i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter eller tills färgen ser fin ut.