Dulce de leche-glass med flingsalt

Dulce de leche-glass med flingsalt
Foto: Tv4

Dulce de leche-glass med flingsalt

9 ingredienser

30 m + tid i frys

Tänk vad en nypa flingsalt kan göra! Den här krämiga glassen blir en riktig succé med lite sälta.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 0,5 dl ljust muscovadosocker (eller strösocker)
  • 1 burk dulce de leche [á 397 g]
  • flingsalt
  • 5 dl vispgrädde
  • färska bär (t.ex. hallon och blåbär)
  • färsk citronmeliss
  • 50 g valnötter, hackade

Gör så här

  1. Lägg 4 äggulor i en skål. Spara 2 äggvitor.
  2. Vispa äggulorna med muscovadosocker tills det blir ljust och fluffigt.
  3. Vispa sedan ner dulce de leche och en nypa flingsalt. Se till att det blandas.
  4. Vispa grädde i en annan skål.
  5. Vispa äggvitorna i en annan bunke till ett fast skum.
  6. Häll ner den vispade grädden i äggsmeten och vispa några sekunder med elvispen så att allting blandas, vänd sedan ner äggvitorna och rör försiktigt runt så att du får en någorlunda jämn smet.
  7. Ställ smeten i frysen i minst 4-5 timmar, gärna längre.
  8. Toppa glassen med färska bär, citronmeliss och hackade valnötter