Påskbuffé

Här hittar du recept och inspiration till en härlig påskbuffé! Från snabba smårätter till klassisk lammstek och solgula desserter.

Vad ska vi äta i påsk? Många vill ha klassiker som Janssons frestelse, sill, gravlax, ägghalvor och köttbullar, men lamm brukar vara en bubblare som skiljer påskbuffén från julmaten. Förutom att vi går loss lite mer på ägg då såklart! Här hittar du recept på gamla godingar och nya idéer att testa till påskbuffén. 

4 tips till påskbuffé för många

  • Grunda buffétänket med ett par rätter som är enkla att förbereda, t.ex. en paj i långpanna, en lammstek i tunna skivor eller gravad lax.

Så gravar du lax >>

  • Bröd är ju kanon på buffén ihop med ett par goda röror, bakar du själv blir det dessutom väldigt billigt! Testa knäcke till gubbröra eller en lättbakad foccacia med hemgjord färskost till. 

Per Morbergs gubbröra >>

Enkelt fröknäcke >>

  • Sallader är lätt att svänga ihop och blir både vackert och gott, kolla in den här med polkabetor till exempel.

Carpaccio på polkabetor med kålrabbi och gruyère >>

  • Dela på jobbet! Om ni är många är det skönt om alla hjälper till både med inköp, tillagning och äggskalande eller hur? Kul med knytis!

    Mer receptinspiration och smarta rätter till påskbuffén hittar du längre ner. Glad och god påsk!


    Påskbuffé