Fryst cheesecake med passionsfruktsspegel

10 - 12 bitar
Spela video Fryst cheesecake med passionsfruktsspegel
Foto: TV4

Roy Fares cheesecake med mandelbotten och passionsfruktstopping är farligt god. Lätt, fluffig och fräsch! Går utmärkt att förbereda i förväg.

1 april 2017
10 - 12 bitar

Du behöver

Botten

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg

Färskostsmousse

  • 3,5 gelatinblad
  • 250 g färskost
  • 300 g vispgrädde (3 dl)
  • 30 g äggula (2)
  • 55 g ägg
  • 120 g strösocker (1,5 dl)
  • 50 g vatten (0,5 dl)

Passionsgelé

  • 2 gelatinblad
  • 4 passionsfrukter
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
  • 100 g vatten (1 dl)

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Dela smöret i 4 delar och blanda i en del i taget i mandelmassan, antingen med handen eller i en köksmaskin. När allt smör är i tillsätt då ett ägg i taget och blanda runt.
  2. Täck botten av en springform (ca 22 cm i diameter) med bakplåtspapper och även kanterna. Fyll i smeten och stryk ut jämnt. Baka i ca 12 min. Låt svalna helt.
  3. Färskostsmousse
    Lägg gelatinet i kallt vatten. Blanda färskost och 50 gram grädde till en slät kräm. Mjukvispa 250 gram grädde.
  4. Vispa upp äggulorna och ägg i en bunke fluffigt. Koka upp socker och vatten i en kastrull, låt koka 2-3 minuter. Häll ner sockerlagen i en tunn stråle i äggskummet och vispa samtidigt med en elvisp. Fortsätt att vispa tills blandningen har svalnat och ser vit och fluffig ut.
  5. Smält gelatinet i en liten kastrull på låg värme och blanda ner det i äggskummet. Tillsätt lite av äggskummet i färskosten och blanda runt, blanda i resten och sist vänder du i grädden och blandar till en slät mousse.
  6. Fördela moussen i formen över botten och låt stå i frysen minst 3-4 timmar.
  7. Passionsgelé
    Lägg gelatinblad i en skål med kallt vatten.
  8. Koka upp passionsfrukt (kärnor och saft), vatten och strösocker till sockret har smält. Ta av kastrullen från värmen, vill du inte ha med passionskärnorna silar du av dem nu.
  9. Tillsätt gelatin, blanda och låt svalna innan du fördelar gelen över den frysta tårtan. Ställ in i frysen igen. Innan servering låt den tina i kylen minst 2-3 timmar.
Kommentera receptet

Fler goda recept