Citronmazarinkaka
Citronmazarinkaka
10 ingredienser
45 min
En sagolikt god och lättbakad mandelkaka med fräsch smak av citron. Anpassa garnering efter säsong, här har Fredrik bakat den till påsk och garnerat med chokladägg.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Citronmazarinkaka
- 200 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 1 citron, finrivet skal
- 200 g mandelmassa, riven
- 2 dl vetemjöl
Glasyr
- 2 dl florsocker
- 1 msk citronsaft, pressad
- ev gul hushållsfärg
Garnering
- godis, t ex chokladägg och marsipankycklingar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla formens kanter.
- Smält smöret, blanda ner socker och ett ägg i taget.
- Tillsätt citronskal och riven mandelmassa samt mjölet. Rör till en jämn smet.
- Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
- Blanda florsocker, citronsaft och eventuell hushållsfärg och bred på kakan.
- Garnera med godis.