Srirachasill, djävulsägg och potatis med brynt smör
Srirachasill, djävulsägg och potatis med brynt smör
26 ingredienser
Ägg, sill och potatis - Jennie tipsar här om tre fantastiskt goda att servera på påskbuffén.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Srirachasill med lime och koriander
- 1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl majonnäs
- 1 klyfta vitlök, riven
- 2 msk sriracha
- 1 msk sweet chilisås
- 0,5 limefrukt, pressad saft
- 3 salladslökar, tunt skivade
- 1 kruka färsk koriander, hackad
- salt
Varm potatissallad med brynt soja- och citronsmör
- 900 g fast potatis
- 100 g smör
- 0,5 dl sötmandel, grovt hackad
- 1 msk japansk soja
- 0,5 citron, pressad saft
- 1,5 dl crème fraîche
- 0,5 rödlök, finhackad
- 1 kruka färsk dill, hackad
- svartpeppar, nymalen
Djävulsägg
- 6 ägg, hårdkokta och kalla
- 3 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 2-3 tsk sriracha
- 1 knippe färsk gräslök, finskuren
- 1 tsk svarta sesamfrön
- paprikapulver
Gör så här
Srirachasill med lime och koriander
- Blanda crème fraiche, majonnäs, vitlök, sriracha, sweet chili och limesaft.
- Skölj sillen i kallt vatten och lägg i en sil. Tryck till lätt för att bli av med överflödig vätska.
- Torka av sillen med hushållspapper och skär i munsstora bitar.
- Lägg sill, salladslök och koriander i den krämiga heta såsen. Smaka av med salt och ev mer lime. Sillen är klar att ätas men bli ännu godare av att stå i kylen i några timmar, gärna något dygn. Håller 5-7 dagar i kylen.
Varm potatissallad med brynt soja-och citronsmör
- Skala och koka potatis i saltat vatten.
- Bryn smör till gyllene och det doftar kola, när det är brynt och börjar skumma lägg i hackad mandel.
- Dra av från värmen och. Häll i soja samt pressad citron, rör om. Låt stå.
- Skiva potatis i ca 1 cm skivor. Lägg på ett fat och klicka på crème fraiche. Ringla över det brynta smöret och lägg på mandeln som nu är rostad.
- Strö på finhackad rödlök och dill. Dra några tag över med pepparkvarnen. Servera!
Djävulsägg
- Skala äggen, dela på mitten och ta ur gulorna.
- Mosa äggulorna fint med en gaffel. Tillsätt majonnäs, dijonsenap och sriracha. Rör om ordentligt så det blir en krämig röra. Lägg i spritspåse och spritsa ut i de tomma äggvitehalvorna. Strö på den hackade gräslöken, paprikapulver och svart sesam. Klart att servera!