Sallad med varmrökt lax och sparris

POPULÄRT
koket.se
Sallad med varmrökt lax och sparris
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Sallad med varmrökt lax och sparris

14 ingredienser

En snabblagad och matig sallad med kokt färskpotatis, sparris och varmrökt lax. Bjud den med hemgjord dillaioli. Vill du ta en genväg så köper du färdig majonnäs och blandar med dill.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g varmrökt lax
  • 400 färskpotatisar, kokt
  • 250 g grön sparris
  • 2 morötter
  • 65 g bladspenat
  • 1 dl cocktailkapris
  • 1 rödlök

Dillaioli

  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vinäger
  • ca 1,5 dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 knippe färsk dill
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

Dillaioli

  1. Lägg alla ingredienser förutom dill i en cylinderformad bägare/skål. Ställ i en stavmixer så mixerbladet nuddar botten. Mixa på högsta effekt. Dra sakta mixern upp och ner några gånger för att få in lite luft i majonnäsen. Hacka dillen fint och vänd i den.
  2. Ta bort den träiga torra nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i 4-5 cm stora bitar. Koka sparrisen precis mjuk i saltat vatten.
  3. Skala och skär morötterna i tunna slantar. Skala, halvera och strimla rödlöken.
  4. Lägg spenaten på ett stort fat. Skär den kokta potatisen i skivor och fördela över spenaten. Strö över skivad morot, kokt sparris och strimlad lök. Blanda runt lätt.
  5. Bryt den varmrökta laxen i grova bitar och lägg på salladen. Ringla över dressingen och servera genast.