Sega hallonremmar

Sega hallonremmar
Foto: Tv4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Sega hallonremmar

7 ingredienser

20 min + 5 h i ugn

Mandelmanns sega hallonremmar är superenkla att göra och blir ett perfekt lördagsgodis med sött, segt och syrligt i perfekt kombination. Byt bären mot frukt om du vill göra fruktremmar. 

Tips! Det som blir över av hallonen går bra att torka och ha på frukostfilen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats
  • 6 dl hallon
  • 1 tsk honung
  • 1 msk citron, saft
  • salt
  • 2 msk honung
  • strösocker
  • florsocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att koka upp bären (hallonen) tillsammans med 1 tsk honung, citron och en gnutta salt. Sila dem sedan genom en trådsil med en slickepott för att få bort kärnorna.
  2. Blanda därefter den ca 3 dl färdiga hallonpurén med 2 msk honung. Bred ut bärpurén på en plåt med silpatmatta, gummibakduk, i ett ca 2 mm tjockt lager. Har man ingen silpatmatta kan man smörja bakplåtspapper med lite rapsolja.
  3. Sätt in plåten i ugnen på 70 grader i 3-5 timmar tills purén har torkat. Håll luckan lite öppen för att släppa ut ånga. När det inte är blött i mitten längre är de klara.
  4. När purén har torkat är det bara att klippa upp den i 2,5-3 cm breda remmar. För en lyxigare känsla och för att remmarna inte ska klibba ihop kan man rulla dem i strösocker och florsocker.
  5. Rulla ihop remmarna och lägg dem i en tättslutande burk.
  6. Perfekt att ha som lördagsgodis!