Silviakaka

Silviakaka
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Silviakaka

780

10 ingredienser

1 h

Saftig långpannekaka med vit glasyr och kokos. Perfekt när du ska baka till många.

Ingredienser

portioner1 långpanna
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten, ljummet

glasyr

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • riven kokos

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner övriga ingredienser.
  2. Häll smeten i en liten bakpappersklädd långpanna (20 x 30 cm).
  3. Grädda i 200 grader, 20-30 min. Låt kakan svalna.
  4. Smält smöret till glasyren. Tillsätt sockret och rör tills sockret smält. Ta från värmen och rör ner äggula och vaniljsocker. Häll glasyren över den kalla kakan.
  5. Strö på kokos. Skär i rutor eller trekanter.