Påskmaränger
Påskmaränger
5 ingredienser
20 min + 1 timme i ugnen
Pastellfärgade små maränger med fruktigt strössel eller salta nötter!
Ingredienser
- 4 medelstora äggvitor
- 3 dl strösocker
- 0,5 msk ättiksprit 12 %
- ca 3 msk hushållsfärg
- strössel (eller nötter)
Gör så här
- Vispa ihop äggvitor, socker och ättika lite lätt i en rostfri bunke (se till att bunken är helt fri från smuts och fett!).
- Ställ bunken över ett sjudande vattenbad och rör tills sockret smält och smeten är lite varm, ca 65 grader.
- Sätt ugnen på 110 grader.
- Tag av från värmen och vispa till en fast marängsmet i hushållsassistent eller med elvisp. Vispa tills smeten har svalnat, ca 10 minuter.
- Sätt valfri tyll i spritspåse och droppa ned ca 1 tsk karamellfärg i spritspåsen.
- Varva marängsmet med karamellfärg i påsen. Dela eventuellt upp smeten i två dela och färga med två olika karamellfärger.
- Spritsa ut små minimaränger (ca 1 msk stora). Har man inte spritspåse och tyll kan man klicka ut med sked och varva marängsmeten med karamellfärg.
- Strö strössel eller nötter över marängerna och grädda i mitten av ugnen ca 50-60 minuter tills de lossar från plåten.