Ansjovispaj med ost och primörerabba_logo2_svg

Snabbfixa påsken på 20 minuter!

Nej, man behöver inte svettas i köket i timmar innan gästerna kommer! Mycket kan man förbereda dagar i förväg. Här är 8 tips hur du fixar påsken på 20 minuter!

Mycket mat kan man köpa färdig och mycket kring dukningen kan man också göra i förväg. För det är ändå till slut sällskapet som gör påsken. Att få njuta av varandras sällskap över klassiker som sill, paj, ägg och gravad lax.

Men visst finns det lite små tips och trix hur du snabbt får till en välkomnande middag!

1. Snacks och tilltugg

Gurksnittar med sill Snabba och enkla snittar är perfekt att bjuda på när gästerna kommer eller duka fram på påskbuffébordet! Servera sill eller gubbröra på skivor av gurka, på små bakade potatisar eller en bit fröknäcke.
7 snabba snittar till påsk!

2. Supergod förrätt på 5 minuter

Förrätt på 5 minuter
Enklare än så här blir det inte! Det här är en förrätt som alla älskar - för vem älskar inte chips med en lyxig dipp? Servera som en enkel förrätt eller på ett stort fat som tilltugg till ett glas bubbel!

Se recept

3. Duka upp en sillbuffé

Sillbuffé
Med färdig sill från Abba går det blixtsnabbt att duka upp en god och härlig sillbuffé. Duka fram sillburkarna tillsammans med lite rostat kavringssmul, brynt smör och färsk dill för en extra festlig och lyxig känsla! Prova någon av de senaste sillsorterna från Abba - Brantevik, Chili Aioli och Västkust Majo.

4. Eller gör egen sill på 5 minuter!

Krämig sill med västerbottensost
Att göra egen inlagd sill är både kul och enkelt - och kan förberedas flera dagar i förväg. Med Abba 5-minuterssill kan du både göra sill i klar lag eller en krämig variant. Testa det här populära receptet på krämig sill med västerbottensost!


Tips! Gör påsken extra smidig: Köp hem påskens rätter via Matspar.se


5. Det dukade bordet

Små detaljer gör det dukade bordet till en succé!

Påskdukning

  • Håll ihop med en färgtema, gärna på blommor, servetter och ljus, det gör att det ser genomtänkt och stilsäkert ut.
  • Ha gärna udda glas och porslin, det ger en personlig touch till dukningen.
  • Färska blommor som hör till säsongen som tulpaner och videung.
  • Dekorera med påskägg, det är egentligen allt som behövs. Låt alla få ett eget litet ägg med namn på som välkomstpresent på tallriken, något som är enkelt att förbereda några dagar innan, men som känns välkomnande för gästen.

6. Servera i fina glas

![ <](https://img.koket.se/standard-large/abba-asiatisk-sill-i-glas-neutral.png.jpg)
Ett enkelt och festligt sätt att servera sillen på är i vackra små glas eller direkt på små skedar. Bjud på som välkomstsnitt eller som en del av påskbuffén - det blir en festlig detalj som uppskattas av gästerna. Testa det här receptet på asiatisk sill i glas!

7. Gör janssons i miniformat

Janssons frestelse
Gör Janssons i småformar istället! Det är enkelt att förbereda och att få plats med i kyl och frys, går snabbare att laga i ugnen och passar perfekt om ni inte blir så många.

Se recept

8. Paj är perfekt att förbereda


Det är alltid kul att överraska gästerna med ett nytt recept! En paj räcker också till många och kan också förberedas dagen innan festen. Prova denna fantastiskt goda och vackra anjovispaj med ost & primörer!

Mer påskinspiration från Abba

Tilltugg och förrätter

Abba minibakpotatis ny
Västkustsnittar
ENKELT
Abba Välkomststill på sked
ENKELT
Abba Sillrösti med ricotta & västerbottenost
Abba Sillcarpaccio
POPULÄRT
Abba Silltapas med blåbär
ENKELT
Abba cheesecake från Koster
ENKELT
Abba blinier med romröra
ENKELT
Abba Chevrepanacotta
Abba tunnbröd med sill Gin & Granskott