Sillrösti med ricotta & Västerbottensost

Abba Sillrösti med ricotta & västerbottenost
Foto: Köket.se

Sillrösti med ricotta & Västerbottensost

9 ingredienser

15 min

Lagom mättande och vansinnigt goda, små röstiplättar med valfri sillsmak på, perfekt till mingelfesten eller påskmyset.

Abba Branteviksill
Abba brantevikssill produkt 2021

Abba Branteviksill

Testa Abba Branteviksill - en modern twist på en skånsk klassiker.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 potatisar (små)
  • 4-5 msk ricotta
  • ca 4 msk Västerbottensost, riven
  • 4 bitar Abba Brantevikssill
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • färsk mejram (liten nypa)
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Riv potatisen på ett rivjärn. Smält smör i en panna och fördela den rivna potatisen i fyra "högar" och platta till i stekpannan, salta lätt. Stek gyllenbrunt på vardera sida.
  2. Blanda Ricottaosten med den rivna Västerbotten och smaka av med salt och peppar. (Kom i håg att sillen kommer på så salta inte för mycket). Spara lite Västerbotten till att strö på toppen.
  3. Toppa med sillen, Västerbottensost, rödlök och några små mejramblad.
TIPS!
Bra val med Abba!
Klimatstämpel felix

Bra val med Abba!

Vi har även beräknat klimatavtryck på vår sill - se vår stämpel "lågt klimatavtryck" på förpackningen!

Läs mer