Klassisk påskmat – här är våra mest populära påskrecept

Vissa rätter är måste-ha till påsk, eller hur? Lamm, lax och ägg är givna favoriter. Finns din påskmatsfavorit med i vår lista?

Per Morbergs gubbröra

En klassisk gubbröra med ansjovis och ägg. Gott på kavringstoast som förrätt!

Mannerströms goda Janssons frestelse

Leif tycker ansjovis är bäst när den är riktigt lagrad och nära sista förbrukningsdagen. Ja egentligen skall det datumet vara passerat, då är ansjovisen som bäst, säger han!
Sponsrat innehåll

Enkel och snabb skärgårdssill

Skärgårdssill är enkelt att göra själv och blir fantastiskt gott! Här är ett recept på klassisk skärgårdssill att duka fram till påskbuffén!

Per Morbergs västerbottenpaj

En smakrik paj med västerbottensost som går hem i vid alla tillfällen. Recept från Morberg lagar husmanskost.

Lammstek och potatisgratäng med purjolök

Per Morbergs lammstek i ugn med rosmarin, timjan och vitlök. Servera med en krämig potatisgratäng. Recept från boken Morberg lagar husmanskost.

Marinerad fläskfilé med citron- och kapristomater

En perfekt bufférätt som smakar gott både kall och ljummen. Receptet kommer från boken GI Gourmet.

Sponsrat innehåll

Cheesecake med citron och lime

En slät och fin citruscheesecake på vaniljkexbotten, en perfekt efterrätt till påsk. Toppa med citronzest.

Köttbullar i ugn, Ernsts recept

Att steka köttbullar i ugnen passar perfekt till jul när du ska göra stora mängder. Här är Ernst Kirschsteigers recept på köttbullar i långpanna.

Jo, ägg förstås!

Kolla in här hur länge ägget ska koka för att bli precis som du vill ha det!

Gravad lax - se & gör

Att grava lax hemma är enkelt! I det här klippet visar Jennie Walldén steg för steg hur du gör.
Sponsrat innehåll

ViktVäktarnas smörgåstårta

En klassisk smörgåstårta med lax, räkor och kräftstjärtar. Perfekt att bjuda på till påsk när gästerna är många!

Fler påskiga tips