Klassisk påskmat – här är våra mest populära påskrecept

Vissa rätter är måste-ha till påsk, eller hur? Lamm, lax och ägg är givna favoriter. Finns din påskmatsfavorit med i vår lista?

Per Morbergs gubbröra

En klassisk gubbröra med ansjovis och ägg. Gott på kavringstoast som förrätt!

Per Morbergs västerbottenpaj

En smakrik paj med västerbottensost som går hem i vid alla tillfällen. Recept från Morberg lagar husmanskost.

Lammstek och potatisgratäng med purjolök

Per Morbergs lammstek i ugn med rosmarin, timjan och vitlök. Servera med en krämig potatisgratäng. Recept från boken Morberg lagar husmanskost.

Janssons frestelse, Per Morbergs recept

En krämig och god Janssons frestelse är en klassisk rätt till påsk och andra högtider! Recept från Morberg lagar husmanskost.

Helstekt fläskfilé i ugn

Riktigt enkel festmat med fläskfilé i ugn! Pensla fläskfilén med soja och kryddor och bryn den som hastigast i en stekpanna. Sen sköter den sig själv i ugnen resten av tiden.

Cheesecake

Cheesecake är lyxigt att bjuda på till efterrätt. Här hittar du massor av smarriga varianter med choklad, bär och färskost såklart.

Köttbullar i ugn, Ernsts recept

Att steka köttbullar i ugnen passar perfekt till jul när du ska göra stora mängder. Här är Ernst Kirschsteigers recept på köttbullar i långpanna.

Jo, ägg förstås!

Kolla in här hur länge ägget ska koka för att bli precis som du vill ha det!

Gravad lax - se & gör

Att grava lax hemma är enkelt! I det här klippet visar Jennie Walldén steg för steg hur du gör.