Ugnsomelett - grundrecept

Ugnsomelett - grundrecept ny
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsomelett - grundrecept

5 ingredienser

20 m

Ugnsomelett är en härlig klassiker! Ofta serveras omeletten med en stuvning, som kan förberedas i god tid. Själva omeletten bör dock lagas i sista stund, den är allra godast nylagad. Passar även som lätt lunchrätt.

Ingredienser

portioner
  • 5 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • matfett, till formen

Gör så här

  1. Vispa upp äggen med salt och peppar. Vispa ner mjölken, lite i taget. Lägg matfettet i formen som omeletten ska gräddas i och låt det smälta i ugnen.
  2. Ta ut formen och häll i omelettsmeten. Grädda omeletten i 250° i ca 15 minuter. Tiden beror på hur stor formen är. Omeletten ska stelna, få vacker färg och höja sig en smula. Lossa försiktigt omeletten från kanten av formen.
  3. Ska omeletten serveras med stuvning kan du antingen bara hälla stuvningen över och garnera med klippt persilja, eller så kan du vända över omeletten på en tallrik, låta halva omeletten glida tillbaka i pannan, hälla på stuvningen och vika över den andra halvan. Ser mycket elegant ut!

Matsortera dina äggskal till återvinning och njut av din omelett!