Minifrittata med sparris och spenat

7 vegetariska tillbehör till påskbuffén

Påsken är en av våra skönaste mathögtider, och i år har vi valt att göra den lite grönare. Utgå från dina klassiska favoriter och lägg till någon eller några av våra skönt gröna rätter. Det bästa av allt – flera av dem går att förbereda redan dagen före. Glad påsk!

Här har vi listat några av våra grönaste godingar att inspireras av. Passar både vegetarianen och för dig som vill äta mer grönt. Vad sägs om minifrittatas med sparris och spenat, bakat avokadoägg eller en lika vacker som god carpaccio på polkabetor.

Carpaccio på polkabetor >>

Så vackert, enkelt och gott! Bara hyvla betor, här har vi valt den dekorativa polkabetan, lägg på ett fat och ringla över en god olivolja. Lite flingsalt, peppar och hyvlad parmesan på toppen fulländar denna snabblagade sallad. Tricket för att få betorna riktigt krispiga är att hyvla dem tunt på en mandolin och sen lägga dem i isvatten.
Sponsrat innehåll

Minifrittatas med sparris och spenat >>

Imponera på gästerna med de här frasiga små frestelserna toppade med krispigt råstekt sparris. Går fint att servera både kalla och ljumna.

Bakat avokadoägg >>

Ett tjusigt och lite spännande sätt att njuta av påskäggen på. Knäck helt enkelt ett ägg i en avokadohalva och baka några minuter i ugnen. Resultatet blir en perfekt kombo av krämigt ägg och lagom mjuk avokado. Snyggt, gott och överraskande – varför inte servera till den gravade eller kallrökta laxen?

Nässelsoppa med pepparrotsgrädde >>

Paul Svenssons smakrika soppa gjord på nässlor. Servera med pepparrotsgrädde för extra smak och sting! Tips! Om du inte använder all puré kan du frysa in den i små bollar eller i en iskubsform och använda vid ett senare tillfälle.

Sparris med smörfrästa hasselnötter >>

Ugnsbakad sparris – så enkelt och så gott. Toppa med ett knaprigt citron- och hasselnötsströssel och du är i smakhimlen.

Påskbetor med senapsfrön och krisig jordärtskocka

Påskbetor med senapsfrön och krisig jordärtskocka är en perfekt rätt på buffébordet! Fungerar även bra som vegetarisk förrätt. Kan serveras på fat eller läggas upp på förrättstallrik.