7 vegetariska tillbehör till påskbuffén

Påsken är en av våra skönaste mathögtider, och i år har vi valt att göra den lite grönare. Utgå från dina klassiska favoriter och lägg till någon eller några av våra skönt gröna rätter. Det bästa av allt – flera av dem går att förbereda redan dagen före. Glad påsk!

Här har vi listat några av våra grönaste godingar att inspireras av. Passar både vegetarianen och för dig som vill äta mer grönt. Vad sägs om minifrittatas med sparris och spenat, bakat avokadoägg eller en lika vacker som god carpaccio på polkabetor. 

Sparris med smörfrästa hasselnötter >>

Ugnsbakad sparris – så enkelt och så gott. Toppa med ett knaprigt citron- och hasselnötsströssel och du är i smakhimlen.
Sponsrat innehåll

Minifrittatas med sparris och spenat >>

Imponera på gästerna med de här frasiga små frestelserna toppade med krispigt råstekt sparris. Går fint att servera både kalla och ljumna.

Bakat avokadoägg >>

Ett tjusigt och lite spännande sätt att njuta av påskäggen på. Knäck helt enkelt ett ägg i en avokadohalva och baka några minuter i ugnen. Resultatet blir en perfekt kombo av krämigt ägg och lagom mjuk avokado. Snyggt, gott och överraskande – varför inte servera till den gravade eller kallrökta laxen?

Nässelsoppa med ostig äggröra >>

Nässlor hör våren till, så varför inte passa på att låta dem sprida lite vårkänslor i påsktid i form av en soppa. Kan göras helt klar i förväg – bara värm och toppa med den smakrika ägg- och oströran vid servering. Nässlorna går bra att ersätta med spenat.

Påskens bästa potatissallad >>

Vad vore väl en buffé utan en potatissallad? Här är en krämig variant som ändå känns lätt och ger plats kvar för annat gott att lägga på tallriken.

Krämig rotfruktsgratäng >>

Vem säger nej till en krämig gratäng? Ingen vi vet. Passar utmärkt till lammsteken, men är tacksam till det mesta och gör sig därför extra bra på buffébordet.

Carpaccio på polkabetor >>

Så vackert, enkelt och gott! Bara hyvla betor, här har vi valt den dekorativa polkabetan, lägg på ett fat och ringla över en god olivolja. Lite flingsalt, peppar och hyvlad parmesan på toppen fulländar denna snabblagade sallad. Tricket för att få betorna riktigt krispiga är att hyvla dem tunt på en mandolin och sen lägga dem i isvatten.