I samarbete med Zeta

Minifrittata med sparris och spenat

40 m
12 st
Minifrittata med sparris och spenat
Foto: Zeta
40 m
12 st

Du behöver

  • 8 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2,5 dl Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P 14 månader, finriven
  • 1 krm salt
  • nymald peppar
  • 250 g sparris, delad i små bitar
  • 200 g babyspenat
  • Zeta Olivolja, till stekning
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg smorda muffinsformar av papper eller tillklippta smorda bakplåtspapper (som du skrynklat ihop lite först och sedan vecklat ut) i en muffinsform.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda i 1,5 dl riven parmesanost. Salta och peppra.
  4. Häll smeten i formarna och grädda i cirka 12-15 minuter tills omeletterna puffar upp och får lite färg. Ta ut och låt svalna.
  5. Stek sparrisbitarna lätt så de får lite färg och fortfarande är spänstiga. Salta lätt.
  6. Stek spenaten hastigt i lite olja och salta och peppra lätt.
  7. Toppa omeletterna med det gröna samt resten av parmesanen och dra några varv med pepparkvarnen. Äts kalla.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta