Minifrittata med sparris och spenat

Minifrittata med sparris och spenat
Foto: Zeta

Minifrittata med sparris och spenat

23

7 steg att laga

9 ingredienser

40 m

Recept på härliga minifrittatas med sparris och spenat till buffébordet. Bjud dem varma eller kalla.

Tips! Vill du lyxa till det kan du lägga på tunna strimlor med prosciutto på omeletterna.

Zeta pamigiano 14 mån

Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån är fyllig och rund, med lång eftersmak.

Ingredienser

portioner12 st
  • 8 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2,5 dl Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån, finriven
  • 1 krm salt
  • peppar, nymald
  • 250 g grön sparris, delad i små bitar
  • 200 g babyspenat
  • Zeta olivolja, till stekning
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg smorda muffinsformar av papper eller tillklippta smorda bakplåtspapper (som du skrynklat ihop lite först och sedan vecklat ut) i en muffinsform.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda i 1,5 dl riven parmesanost. Salta och peppra.
  4. Häll smeten i formarna och grädda i cirka 12-15 minuter tills omeletterna puffar upp och får lite färg. Ta ut och låt svalna.
  5. Stek sparrisbitarna lätt så de får lite färg och fortfarande är spänstiga. Salta lätt.
  6. Stek spenaten hastigt i lite olja och salta och peppra lätt.
  7. Toppa omeletterna med det gröna samt resten av parmesanen och dra några varv med pepparkvarnen. Äts kalla.