I samarbete med Zeta

Zeta

Zeta är varumärket som sedan 1971 säljer italiensk mat i Sverige. Vi är passionerat förälskade i god och hälsosam mat, och vill dela med oss av medelhavets dofter och smaker till alla.
Fernando Di Luca introducerade pasta och olivolja för svenskarna och förändrade svensk matkultur för alltid. Med italiensk medelhavsmat blir livet inte bara godare, utan också lite nyttigare av bara farten.
Så laga, ät och njut på italienskt vis! Här har vi samlat några av Zetas alla härliga recept.

 • Pasta med räkor, citron och tomat

  4 himmelska pastarätter

  Lady och Lufsens kärlekssaga över spaghettin var ingen slump. För visst blir man lite lyckligare av en perfekt tillagad italiensk pastarätt med fin jungruolivolja ringlad över?
  Sponsrat innehåll
 • Efter Stängning 2020

  Stolt sponsor av Efter Stängning

  Efter stängning är programmet där utslagna kockar från Sveriges mästerkock möts i en tävling för en chans till revansch.
 • Zeta Toskansk Farrosoppa

  Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

  Senaste årens snack om att "medelhavsmaten förlänger ditt liv" har väl inte undgått någon? Men vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?
  Sponsrat innehåll

Vardagsmiddag!

Bjud in till fest!

Småplock & italienska förrätter

Fler tips från Zeta

 • Olivolja – vad ska användas till vad?

  Så väljer du rätt sorts olivolja

  Det är inte svårt att förvirra sig i djungeln av olivoljor. Idag finns ofta ett 30-tal olika flaskor uppradade i livsmedelsbutikerna. Classico, fruttato, virgin, extra virgin, primo, intenso - så vilken olivolja ska egentligen användas till vad?
  Sponsrat innehåll
 • Zeta gryner genre

  Visste du detta om gryner?

  Från att ha legat i dunkel i decennier upptäcker allt fler fördelarna med gryner. Inte bara för alla näringsämnen men också för variationerna och framförallt för den goda smakens skull.
  Visste du det här om gryner?
  Sponsrat innehåll
 • Färgstark sallad på fem gryner

  Matiga sallader som räcker till många

  En matig sallad är ett smart tips för dig som får många gäster till påsk, midsommar, studentfesten eller sommarbuffén. Enkelt att göra i stora portioner och är oftast snällt mot plånboken!
  Sponsrat innehåll

Festliga efterrätter och goda bakverk

Gott med gryner

Extra gott till påsk

Goda gröna tillbehör