Zeta headerbild version 3

Zeta

Zeta är varumärket som sedan 1971 säljer italiensk mat i Sverige. Vi är passionerat förälskade i god och hälsosam mat, och vill dela med oss av medelhavets dofter och smaker till alla.
Fernando Di Luca introducerade pasta och olivolja för svenskarna och förändrade svensk matkultur för alltid. Med italiensk medelhavsmat blir livet inte bara godare, utan också lite nyttigare av bara farten.
Så laga, ät och njut på italienskt vis! Här har vi samlat några av Zetas alla härliga recept.

Vardagsmiddag!

ENKELT
Macaronnetti bolognese
Artikel

12 smarriga vardagsrecept!

Vill du äta gott både till vardags och helg? Det behöver inte vara så krångligt alla...

ENKELT
Zeta Maccaronetti med tomat- och paprikasås
ENKELT
Zeta Linsgryta med tomat och fetaost
ENKELT
Zeta Pasta med mascarpone, valnötter och rucola
ENKELT
Zeta Pasta Linguine med ärter och zucchini
Zeta Toskansk Farrosoppa
Artikel

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Senaste årens snack om att "medelhavsmaten förlänger ditt liv" har väl inte undgått...

Macaronnetti bolognese
Spaghetti alla puttanesca
Linguine med kapris och tomat
Spaghetti alle vongole
ENKELT
Vattenmelonsallad med fetaost
ENKELT
Hirsmixsallad med medelhavssmaker
ENKELT
Melonsallad med grillad halloumaki

Bjud in till fest!

POPULÄRTENKELT
Vegetarisk pizza bianco med kronärtskockor, pesto och citron
Färgstark sallad på fem gryner
Artikel

Matiga sallader som räcker till många

En matig sallad är ett smart tips för dig som får många gäster till påsk, midsommar...

Vegetariska grillspett med pesto
POPULÄRT
Örtrisotto med pilgrimsmusslor och rucola
Färgstark sallad på fem gryner
Spaghetti alle vongole
Grillad polenta med taleggio
Zeta gryner genre
Artikel

Visste du detta om gryner?

Från att ha legat i dunkel i decennier upptäcker allt fler fördelarna med gryner...

Dubbelmarinerad fläskfilé
Burrata med nektariner och rucola
Risotto, grundrecept
Vinägerinkokt lax
45 m + 1 dygn

Småplock & italienska förrätter

ENKELT
Antipasti med tryffelsalami och parmesankräm
Varm bruschetta med burrata
Artikel

12 småplock & italienska förrätter

Här är 12 klockrena tips för dig som vill ha nya smaker på påskbuffébordet!

Vitlöksmarinerad halloumi
10 m + tid att marinera
ENKELT
Klassisk capresesallad
Krustader med 3 olika fyllningar
Zeta Ostpaj med parmesan
Varm bruschetta med burrata
Crostini med borlotticrème
Laxcarpaccio på crostini
Fetaost- och melonspett
Italiensk gazpacho
Långbakade tomater

Festliga efterrätter och goda bakverk

Zeta Tiramisu i krustader
Zeta kladdkaka på italienskt vis
Gorgonzolamousse med fikon
Tiramisù a la Toscana
Cupcakes med moccamascarpone
Bullar med choklad och mandelmassa
Zeta Blåbär - och citroncheesecake
Himmelskt goda maränger på kikärtsspad

Gott med gryner

Zeta Somrig kornsallad
Zeta jordgubbssmoothie
Zeta Toskansk Farrosoppa
Zeta Blåbär - och citroncheesecake

Extra gott till påsk

Zeta kladdkaka på italienskt vis
Vegetarisk Janssons frestelse med tomat och fetaost
Artikel

Vegetariska tillbehör till påskbuffén

Är du vegetarian eller helt enkelt bara trött på ägg, lax och sill? Här är 8 goda...

Färgstark sallad på fem gryner
Vinägerinkokt lax
45 m + 1 dygn
Bakad fetaost med citron och timjan
Artikel

Förnya påskbordet med italienska smaker

Börjar maten kännas tjatig till påsk, jul och midsommar? Vill du ha lite förändring...

Goda gröna tillbehör