Zeta headerbild version 3zeta_logo_svg
Zeta är varumärket som sedan 1971 säljer italiensk mat i Sverige. Vi är passionerat förälskade i god och hälsosam mat, och vill dela med oss av medelhavets dofter och smaker till alla. Fernando Di Luca introducerade pasta och olivolja för svenskarna och förändrade svensk matkultur för alltid. Med italiensk medelhavsmat blir livet inte bara godare, utan också lite nyttigare av bara farten. Så laga, ät och njut på italienskt vis! Här har vi samlat några av Zetas alla härliga recept.

Aktuellt

Italienska snittar till sommarfesten
Sponsrat
Zeta Friterade kronärtskockor med citronaioli

Italienska snittar till sommarfesten

Vankas det fest eller sommarmingel?

Allt om vinäger – och så ska du använda den!
Sponsrat
Zeta artikel vinäger header

Allt om vinäger – och så ska du använda den!

Känner du att det är något som saknas? Smaken sitter inte riktigt? Då är det ofta lite syra som behövs! Vinäger är en av de äldsta och mest mångsidiga ingredienserna i matlagningens historia. Den har använts i tusentals år för att tillföra syra, framhäva smaker och bevara mat. Här får du veta allt om vinäger och hur du ska använda den!

Pinsa - 11 enkla och goda recept
Sponsrat
Zeta Pinsa med salami och oliver

Pinsa - 11 enkla och goda recept

Pinsa har senaste åren blivit en riktig snackis! Det är som en blandning mellan pizza och focaccia och degen har en rustik och fyllig smak. Den är busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar och tilltugg. Ja, inte konstigt att det blivit så populärt! Här hittar du 11 enkla och goda recept på pinsa!

Olivolja - därför är det bästa valet
Sponsrat
Olivolja därför är det bästa valet header

Olivolja - därför är det bästa valet

Mättat fett, omättat fett och kolesterol är begrepp vi ofta får höra. Men vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut? Här reder vi ut begreppen och förklarar var du hittar de goda fetterna - i dubbel bemärkelse!

Vårigt och festligt!

ENKELT
Zeta Pasta med vit och grön sparris
Zeta Enkel tomat- och burratasallad

Snabbt och enkelt med pasta

ENKELT
Zeta Pasta med vit och grön sparris
Zeta Pasta med ugnsbakade tomater och burrata
Zeta Pasta Strozzapreti alla Norma
Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer
ENKELT
Zeta Pasta med brysselkål och valnötter
Tomat- och mangoldfettuccine med krispigt surdegssmul
ENKELT
Zeta Pasta med rökt lax och citron

Mer inspiration och härliga recept från Zeta

Zeta Fyra festliga snittar
POPULÄRT
Krämig burrata med marinerade tomater
Krustader med 3 olika fyllningar
Långbakade tomater
Zeta Stufato - italiensk köttgryta
Risotto, grundrecept
ENKELT
Zeta Pasta med rökt lax och citron
POPULÄRT
Zeta Linsgryta med tomat och fetaost
ENKELT
Zeta Pinsa med citron, burrata och pistagenötter

Läsvärt