Zeta headerbild version 3zeta_logo_svg
Zeta är varumärket som sedan 1971 säljer italiensk mat i Sverige. Vi är passionerat förälskade i god och hälsosam mat, och vill dela med oss av medelhavets dofter och smaker till alla. Fernando Di Luca introducerade pasta och olivolja för svenskarna och förändrade svensk matkultur för alltid. Med italiensk medelhavsmat blir livet inte bara godare, utan också lite nyttigare av bara farten. Så laga, ät och njut på italienskt vis! Här har vi samlat några av Zetas alla härliga recept.

Aktuellt

Pinsa - så lagar du årets snackis!
Sponsrat
Zeta Pinsa med salami och oliver

Pinsa - så lagar du årets snackis!

Pinsa har senaste åren blivit en riktig snackis! Det är som en blandning mellan pizza och focaccia och degen har en rustik och fyllig smak. Den är busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar och tilltugg. Ja, inte konstigt att det blivit så populärt! Här hittar du 5 enkla och goda recept på pinsa!

12 magiska recept med burrata och mozzarella
Sponsrat
Zeta Burrata med pesto, tomat och kronärtskocka

12 magiska recept med burrata och mozzarella

Smältande mozzarella på pizza, lyxig buffelmozzarella till förrätt eller krämig burrata på pastan!

Det är skillnad på fetaost och fetaost
Sponsrat
Fetaost- och melonspett

Det är skillnad på fetaost och fetaost

Fetaosten är Greklands stolthet! Smaken framkallar minnen av semester och härliga sommarkänslor (till och med mitt i vintern!). I en klassisk grekisk sallad, som ugnsbakad eller i en krämig sås till sommarens grillkvällar - ja, det är inte konstigt att den salta goda osten är så älskad även här i Sverige!

Olivolja - därför är det bästa valet
Sponsrat
Olivolja därför är det bästa valet header

Olivolja - därför är det bästa valet

Mättat fett, omättat fett och kolesterol är begrepp vi ofta får höra. Men vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut? Här reder vi ut begreppen och förklarar var du hittar de goda fetterna - i dubbel bemärkelse!

Sommarfest

Zeta Potatissallad med kapris och citron
ENKELT
Zeta Pinsa med citron, burrata och pistagenötter
Zeta Fyra festliga snittar
Zeta Enkel tomat- och burratasallad
Zeta Friterade grönsaker med sardelldipp

Pastafavoriter!

ENKELT
Zeta Pasta med brysselkål och valnötter
Zeta Bolognese med pasta tagliatelle NY
ENKELT
Zeta Pasta med mascarpone, valnötter och rucola
One pot lasagne med mozzarella

Mer inspiration och härliga recept från Zeta

POPULÄRT
Krämig burrata med marinerade tomater
Risotto, grundrecept
Zeta Fyra festliga snittar
POPULÄRT
Zeta Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana
Zeta Pinsa med salami och oliver
ENKELT
Vattenmelonsallad med fetaost
Långbakade tomater
Zeta Potatissallad med kapris och citron
ENKELT
Lax i ugn med feta och oliver
ENKELT
Klassisk capresesallad

Läsvärt