Zeta headerbild version 3zeta_logo_svg
Zeta är varumärket som sedan 1971 säljer italiensk mat i Sverige. Vi är passionerat förälskade i god och hälsosam mat, och vill dela med oss av medelhavets dofter och smaker till alla. Fernando Di Luca introducerade pasta och olivolja för svenskarna och förändrade svensk matkultur för alltid. Med italiensk medelhavsmat blir livet inte bara godare, utan också lite nyttigare av bara farten. Så laga, ät och njut på italienskt vis! Här har vi samlat några av Zetas alla härliga recept.

Aktuellt

Pinsa - så lagar du årets snackis!
Sponsrat
Zeta Pinsa med salami och oliver

Pinsa - så lagar du årets snackis!

Pinsa har senaste åren blivit en riktig snackis! Det är som en blandning mellan pizza och focaccia och degen har en rustik och fyllig smak. Den är busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar och tilltugg. Ja, inte konstigt att det blivit så populärt! Här hittar du 5 enkla och goda recept på pinsa!

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!
Sponsrat
Zeta Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

Därför är medelhavsmat bra för kroppen!

Senaste årens snack om att "medelhavsmaten förlänger ditt liv" har väl inte undgått någon? Men vad är medelhavsmat egentligen - och varför är den så bra för kroppen?

Det är skillnad på fetaost och fetaost
Sponsrat
Fetaost- och melonspett

Det är skillnad på fetaost och fetaost

Fetaosten är Greklands stolthet! Smaken framkallar minnen av semester och härliga sommarkänslor (till och med mitt i vintern!). I en klassisk grekisk sallad, som ugnsbakad eller i en krämig sås till sommarens grillkvällar - ja, det är inte konstigt att den salta goda osten är så älskad även här i Sverige!

Olivolja - därför är det bästa valet
Sponsrat
Olivolja därför är det bästa valet header

Olivolja - därför är det bästa valet

Mättat fett, omättat fett och kolesterol är begrepp vi ofta får höra. Men vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut? Här reder vi ut begreppen och förklarar var du hittar de goda fetterna - i dubbel bemärkelse!

Höstens godaste helgrätter

Zeta Risotto med tryffel och spenat
ENKELT
Zeta Tryffelpinsa med champinjoner
Zeta Bolognese med pasta tagliatelle NY
One pot lasagne med mozzarella

Pastafavoriter!

ENKELT
Zeta Pasta med brysselkål och valnötter
Zeta Bolognese med pasta tagliatelle NY
ENKELT
Zeta Pasta med mascarpone, valnötter och rucola
One pot lasagne med mozzarella

Mer inspiration och härliga recept från Zeta

POPULÄRT
Krämig burrata med marinerade tomater
ENKELT
Zeta Pasta med rökt lax och citron
Risotto, grundrecept
ENKELT
Zeta Pinsa med citron, burrata och pistagenötter
Zeta Fyra festliga snittar
Långbakade tomater
One pot lasagne med mozzarella
Zeta Pinsa med salami och oliver
POPULÄRT
Zeta Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana

Läsvärt