Bolognese med pasta tagliatelle

Foto: Zeta
Bolognese med pasta tagliatelle
17 ingredienser
1 h
Bolognese eller köttfärssås som serveras med finaste äggpastan, Tagliatelle. Klassisk vardagsrätt i både Sverige och Italien, där alla i familjen har sin variant av den klassiska maträtten.

Zeta Tagliatelle Casa Di Luca
En klassisk italiensk pastaform, den traditionella pastan till Ragu alla Bolognese.
Ingredienser
- 400 g nötfärs
- 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
- 1 gul lök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 morot, finhackad
- 1 stjälk stjälkselleri, finhackad
- 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
- 1 förp krossade tomater
- 2 msk Zeta Tomatpuré
- 1 köttbuljongtärning
- 2 lagerblad
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- salt
- nymalen svartpeppar
- 1 förp Zeta Tagliatelle Casa Di Luca
- Zeta Grana Padano 16 mån, nyriven
Gör så här
- Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.
- Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri.
- Stek ytterligare 1 minut.
- Lägg i tomatpuré, vitt vin och krossade tomater.
- Låt koka upp och lägg i buljongtärning och örter, låt puttra ca 45 minuter under lock.
- Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.
- Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt pasta och Grana Padano.
TIPS!