Vitlöksfräst svartkål med pinjenötter och parmesan

18 röster
10 m
4-6 bufféportioner
Vitlöksfräst svartkål med pinjenötter och parmesan
Foto: Zeta

Zetas vita matlagningsvin förhöjer smaken på kycklinggrytor, fiskrätter och recept som säger torrt vitt vin.

Zeta vitt matlagningsvin
10 m
4-6 bufféportioner

Du behöver

  • 200 g svartkål
  • 1-2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2 klyfta vitlök
  • salt
  • 0,5 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 3 msk Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Strimla kålen, skär bort de grövsta stjälkstockarna innan, och fräs i olja en stund.
  2. Pressa sedan i vitlök och fräs någon minut till.
  3. Salta lätt och häll över 1 dl vatten eller vin.
  4. Låt puttra tills vätskan nästan helt kokat in.
  5. Hyvla eller riv parmesanosten.
  6. Servera med rostade pinjenötter och hyvlad parmesanost.
13 december 2016