I samarbete med Zeta

Vitlöksfräst svartkål med pinjenötter och parmesan

10 m
4 - 6 bufféportioner
Vitlöksfräst svartkål med pinjenötter och parmesan
Foto: Zeta
10 m
4 - 6 bufféportioner

Du behöver

  • 200 g svartkål
  • 1-2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • 0,5 dl vitt vin
  • 3 msk Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 14 månader
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Strimla kålen, skär bort de grövsta stjälkstockarna innan, och fräs i olja en stund.
  2. Pressa sedan i vitlök och fräs någon minut till.
  3. Salta lätt och häll över 1 dl vatten eller vin.
  4. Låt puttra tills vätskan nästan helt kokat in.
  5. Hyvla eller riv parmesanosten.
  6. Servera med rostade pinjenötter och hyvlad parmesanost.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta