• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vitlöksfräst svartkål med pinjenötter och parmesan

Vitlöksfräst svartkål med pinjenötter och parmesan
Foto: Zeta

Vitlöksfräst svartkål med pinjenötter och parmesan

6 steg att laga

7 ingredienser

10 m

En enkel och snabblagad rätt med svartkål som passar lika bra till grillat som på julbordet!

Zeta vitt matlagningsvin

Zetas vita matlagningsvin förhöjer smaken på kycklinggrytor, fiskrätter och recept som säger torrt vitt vin.

Ingredienser

portioner4 - 6 bufféportioner
  • 200 g svartkål
  • 1-2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2 klyfta vitlök
  • salt
  • 0,5 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
  • 3 msk Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Strimla kålen, skär bort de grövsta stjälkstockarna innan, och fräs i olja en stund.
  2. Pressa sedan i vitlök och fräs någon minut till.
  3. Salta lätt och häll över 1 dl vatten eller vin.
  4. Låt puttra tills vätskan nästan helt kokat in.
  5. Hyvla eller riv parmesanosten.
  6. Servera med rostade pinjenötter och hyvlad parmesanost.