I samarbete med Zeta

Vitlöksfräst svartkål med pinjenötter och parmesan

14 röster
10 m
4-6 bufféportioner
Vitlöksfräst svartkål med pinjenötter och parmesan
Foto: Zeta

En enkel och snabblagad rätt med svartkål som passar lika bra till grillat som på julbordet!
För fler recept från Zeta, klicka här!


Visa mer
10 m
4-6 bufféportioner

Du behöver

  • 200 g svartkål
  • 1-2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • 0,5 dl vitt vin
  • 3 msk Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 14 månader
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Strimla kålen, skär bort de grövsta stjälkstockarna innan, och fräs i olja en stund.
  2. Pressa sedan i vitlök och fräs någon minut till.
  3. Salta lätt och häll över 1 dl vatten eller vin.
  4. Låt puttra tills vätskan nästan helt kokat in.
  5. Hyvla eller riv parmesanosten.
  6. Servera med rostade pinjenötter och hyvlad parmesanost.
13 december 2016

Laddar fler recept