Crostini med vispad ricotta, rostade nötter och honung

Zeta Crostini med vispad ricotta, rostade nötter och honung
Foto: Köket.se

Crostini med vispad ricotta, rostade nötter och honung

11 ingredienser

15 min

Julens godaste småplock att bjuda på till glöggminglet. Krispig crostinin i kombination med len ricottakräm och söta nötter är magiskt gott.

Zeta Crostini Naturella
Zeta crostini Naturella 2021 NY

Zeta Crostini Naturella

Zeta Crostini Naturella - små skivor italienskt lantbröd som rostats och penslats med olivolja.

Läs mer

Ingredienser

  • 1 förp Zeta Ricotta
  • 0,5 citron, zesten
  • salt
  • 0,5 msk Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri
  • 0,5 dl Zeta Balsamvinäger rosé
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 krm flingsalt
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 förp Zeta Crostini Naturella

Gör så här

  1. Vispa ricotta med elvisp eller ballongvisp tills den är fluffig. Salta och vispa i finrivet citronskal och olivolja.
  2. Rosta nötterna i torr panna. Häll på vinäger och honung och låt koka in. Lägg upp nötterna på bakplåtspapper. Strössla över flingsalt och låt svalna. Grovhacka eventuellt.
  3. Bred en rejäl klick ricottakräm på crostini. Lägg på nötter, granatäpplekärnor och ringla över lite extra olivolja och honung vid servering.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pinsa med vispad mascarpone, rom och rödlök

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta!

Läs mer